dimarts, 20 de maig del 2008

MUSICA... ESPECIAL

Avui ens arriba música... però música 'especial', sí, entenc que més d'un/una estigui tremolant... és per a fer-ho!. Es tracta d'uns grups de música que s'escapen dels estils i circuits imperants i que cada cop tenen més ressó i seguidors (el suplement Culturas de la setmana passada els dedicava un article).
·
Es caracteritzen per un estil 'marcià', propi... Al meu entendre, han adoptat com a mestre al Comelade i n'han fet estil, afegint-hi unes 'bastantes' gotes de freakisme; sí, és l'estètica que ens envolta: des del personatges telecutres, a les artistes 'bizarres' de l'espectacle (la Terremoto de Alcorcón, la Diabéticas Acelerades...) o les improvisacions d'un saxofonista especial en el Tienes Talento ... la música, nadant en un entorn de postmodernitats, transgredeix els límits per a portar-nos cap als extrems: instruments de joguina, rentadores musicals, músics disfressats,... Música Especial!!. Gaudiu d'aquesta mostra amb video d'acompanyament...(llàstima per aquells/es que esteu a la feina...)

ORCHESTRA FERILUCHE

Formació nascuda el 2002 a Girona i que abasteix més disciplines que la merament musical ha col·laborat amb companyies teatrals, en espectacles de dansa i altres propostes artístiques. Es caracteritzen per l'ús d'instruments de joguina i estris domèstics. Han editat 2 discos: "Orchestra Fireluche" (2003), "Ja veurem perquè però hi ha moltes coses inexplicables"(2006), i ha composat diverses bandes sonores: "El Funeral" (2003), per a la companyia de titelles "La Finestra Imaginària"; "Freaks" (2004), per a les companyies Alta Realitat i Àtrium; "Jocs d'Orquestra" (2004), juntament amb La Perla per la Dansa i Atot Produccions; i molt especialment la música de l'espectacle "Alt", de la companyia gironina de danses aèries Deambulants, amb qui l'Orchestra Fireluche col.labora de manera estable des de 2003.
·
Com ells mateixos descriuen: "CaboSanRoque neix l’any 2001 com a orquestra de sala i de menjador. Sis anys després, havent passat pel quart pis del carrer Elisabets, el tercer del carrer Ciutat, el principal de Travessera i pel cau de Sant Llàtzer al cor del Raval (local de 15 m2 que després esdevé una perruqueria paquistaní), CaboSanRoque disposa per primera vegada d’un espai de treball que li permet afrontar i fer realitat nous reptes i projectes impossibles fins aquell moment. S’inaugura la França Xica com a espai obert a la inspiració i la suor.La trajectòria del grup no és ni de bon tros una línia recta i de fet, cada cop hi ha més desdoblaments i línies bífides, que cohabiten també amb dobles i fins i tot triples personalitats. Aquests desdoblaments fan possible que CaboSanRoque estigui passejant per l’escena musical, per festivals de teatre, de titelles, de robòtica, objectes, sense saber-ne gaire de tot plegat.Després de l’edició amb g3g records dels dos primers treballs discogràfics (CaboSanRoque, 2003 i França Xica, 2005) , actualment sel’s pot veure en directe amb el seu muntatge “La Caixeta de CaboSanRoque” i en concert presentant el seu nou disc “Música a Màquina” (Autoeditat, 2007).". Sí, es pugen la rentadora dalt de l'escenari!!!
·

Definits com una banda de música electrònica, cerquen sobretot experimentar, jugar i tractar l'efecte sorpresa en el públic, per tant, 'gasten' molt sentit de l'humor. Utilitzen instruments com el Don Simon (amic, també, dels Antonia Font), casiotones i aparells aconseguits per Ebay.... En el seu darres espectacle 'Volempamboli' versionen perles com "El Noi de la Mare", "El Cant dels Ocells" (que és el video que hem 'penjat'), la "Pastoreta" o el "Virolai" Han estat de gira per Xina i Malasia.
·
I deixem per al final, els artistes més mediàtics d'aquesta selecció, han aparegut vàries vegades al programa de TV El Hormiguero. Es tracta d'un grup creat a finals dels '90. Alguns crítics l’han definit com “la unió dels sons més estranys de la música experimental amb les alegres melodies dels programes Disney dels dissabtes al matí”. Han editat el seu primer CD "Música de vanguarderia” (2003) i han participat en infinitas de festivals 'around the world', fins i tot, al Sónar.
·
·
·
No em digueu que no són especials....

13 comentaris:

neska polita ha dit...

don simon y telefunken li agraden molt al joan miquel oliver (si no em confonc).

a veure si a la tarda ho puc escoltar.

bon dia, ciutadà!

Ciutadà K ha dit...

BON DIA...

sabia que tindrien punts d'afinitat!!!

aquests, però, estan molt 'pillats', eh?

neska polita ha dit...

el joan miquel oliver també!
:-)

pati di fusa ha dit...

uooooo, actualitzacióóóó!!! :)

ciutadà, sap quin dia és diumenge 25 de maig?

Ciutadà K ha dit...

La festa de Corpus Christi?
La Patum de Berga?
La Fira del Vi de Pollença?
Les Festes Majors de Badalona?
La Fira de Maig d'Alguaire?
El Festival Flamenco de Ciutat Vella?
...????

pati di fusa ha dit...

no, no, no, no, no. (bé, no ho sé, potser coincideixen totes aquestes festivitats)

el que sé és que és el DIA DE L'ORGULL FRIKI!!! i gràcies a qui ho sé?

Ciutadà K ha dit...

Gràcies a mi, com veus, no...

qui serà, qui serà....

pati di fusa ha dit...

el gran jmo! tot està interconnectat...

al seu llibre fa un llistat (no és exhaustiu) de les diferents commemoracions diàries a partir de... l'abril, era, polita? n'hi ha de molt "curioses". ;)

neska polita ha dit...

wa yeah!

http://es.wikipedia.org/wiki/Día_del_orgullo_friki

Ciutadà K ha dit...

L'energia dels astres ens intercomunica a tots i totes...

(vinga flor de loto i a fer Omm... ¡Pose!)

neska polita ha dit...

oh my god:

http://www.alvarezperea.com/diaorgullofriki/ddof06/manifiesto.htm

pati di fusa ha dit...

oh!!! :)
aquest és un enllaç obligat, eh?

Ciutadà K ha dit...

Ai, mare, que us esteu animant i em comenceu a fer 'miedu', eh???

Ja us veig el dia 25 disfrassades de Princeses Leia (amb ensaimades a les orelles) passejant per les Rambles cantant l'Alegria (que no la de Beetohoven) en versió simfònica...

(ai, mare...)