divendres, 6 de juny del 2008

9 DE JUNY: ANIVERSARIS CINEFAGS

·
Avui és un gran dia... persones importants per al món del cinema fan anys... i com a bon cinèfags els hem de felicitar.
··

Avui fan anys, per exemple, Michael J. Fox, que simpàtic ell, no?? Fa 47 anys. És d'aquells actors que cauen bé, prudent, no ha cridat mai massa l'atenció, graciós, baixet i des de que li diagnosticaren Parkinson encara li tenim més afecte... eternament serà el noi que viatjava en el temps (vale! ja sé que encara no s'ha mort però segur, segur, que el recordarem per això...).


L'altre senyor és Johnny Depp (estimem al Depp), aquest ja és una mica més esquerp i 'difícil', eh?? S'ha guanyat la fama d'actor excéntric i raret, però la fama i el reconeixement en el món de la faràndula cinematogràfica el té més que agarantit. Fa 45 anys. La seva varietat de registres i capacitat camaleònica fan que sigui difícil d'encaixaren un únic tipus de paper, bé, potser en el de 'raro' (amb l'amplitud de coses que pot incloure aquest mot); comparat amb el Marlon Brando per la passió que li posa en cada nova interpretació... en els nostres cors sempre viurà com a Eduardo Manostijeras, i com a Ed Wood i com Willy Wonka, i com a William Blake, i com a Raoul Duke, i com a Sweeney Todd i coma Jack Sparrow i com a, i com a ... sí, ens agrada el Depp!!!



Avui també fa anys el Sr. Pato Donald (dic 'senyor' perquè és el més vell dels que celebren anys avui) un 9 de juny de 1934 aparegué en el seu primer curt d'animació com a secundari. Fa 74 anys!!! . El Ciutadà K és devot de Mickey, però Donald és tan ... tan... especial!!! La veu característica (que Nur fa com ningú!!) i el seu tarannà entre atabalat, angoixat i dispers... el complement perfecte per al metòdic i quadriculat Mickey (tan polit i ordenat ell!). La seva primera aparició es produí en la serie de Disney de les 'Simfonies Bojes o Tontes ('Silly Symphony') amb el capítol La Gallineta Sàvia ('The Wise Little Hen'), aquí el teniu:





I per acabar, la reina, la més guapa, la més llesta i simpàtica.. NATALIE PORTMAN. Avui ens fa 27 anys. Es una criatura, encara. Vosaltres sou conscients dels grans papers i interpretacions que ens pot arribar a fer aquesta joveneta encara... Incalculables, segur!!. De moment, l'hem gaudit a Leon. El profesional, com a princesa Amidala, a Closer (un senyor paper adult i en el que guanyà el Globus d'Or... i els que arribarà a rebre)




Aquí la teniu, participant a 'Barri Sèsam'... molt posada en els diferents papers que interpreta.... una monada!!!!




PER MOLTS ANYS !!!!




(Ah!, per cert, avui també és l'aniversari de Jordi Pujol... però millor ho deixem, no?? Sí, millor que sí)

7 comentaris:

Anònim ha dit...

i també és l'aniversari de la meva mare!!! sabia lo del johnny depp, però no que fos també el de la portman!!

el gael garcía bernal ha nascut el mateix dia i any que jo. :-D

per molts anys a tothom!!!

pati di fusa ha dit...

oh, per molts anys, guapa (=natalie)!!! he fet una mica tard, em perdonaràs??? :(

per molts anys, johnny (=guapo)!!!

per molts anys, mama de la polita!!!

per molts anys, mjfox!!!

(sí, al de la lletra petita el deixarem)

bon dia, ciutadà!!!

Ciutadà K ha dit...

PER MOLTS ANYS A LA MARE DE LA POLITA !!!

Quin honor que té la Portman i el Depp, eh?? haver nascut el mateix dia que la teva 'mami' ....

BonJour!!!!!

Anònim ha dit...

tí! :-)

Anònim ha dit...

amb l'emoció de veure la natalie fent el "barrio sésamo", m'he saltat el pato donald! el gran pato donald, molt més entranyable que el mickey, més "humà", més "pato"... i sí, nur l'imita molt bé!!! :)

felicitats, patodonald!!!

(aquesta informació del pujolet està fent molt de mal...)

Anònim ha dit...

ai, que biel és fan del mickey! l'estimes igual, a la tieta patri, eh que sí? :)

Ciutadà K ha dit...

Ha que està mona disfressada???!!! A més fa cara de passar-s'ho molt bé, no???

BIEL I MAIOL T'ESTIMEN T'AGRADI QUI T'AGRADI !!!!!

:)