dimecres, 22 d’octubre del 2008

DE VIDA CINEFAGA (4): AMPOSTA TE UN CINEMA

2001: Una Odissea de Cinema
El mateix any que Sir Clarke i Sir Kubrick somniaven que volaria la 'Discovery One' i que Hal 9000 embogiria... a Amposta s'inaugurava una cinema d'11 sales, el més gran de les Terres de l'Ebre.... l'Odissea havia començat per als cinèfags, cinèfils i crispetaires de la zona... no ens ho posarien fàcil: venedores d'entrades que no escolten, venedores d'entrades que no t'entenen, venedores d'entrades que s'equivoquen, sales brutes, projeccions defectuoses: crèdits tallats abans d'acabar, desenfocaments diversos i talls en la projecció; wc bruts, projeccionistes despareguts a la mínima incidència, pantalles que han d'anunciar horaris però que tenen un full imprés amb les horaris al costat -enganxat al vidre- perquè les pantalles no funcionen, manca de fulls de reclamacions oficials, passadissos que es picaven per a veure qui aconseguia que s'enganxessin més sabates en passar,... Una meravella de cinema!!

Però el millor de la pel·lícula, el més terrorífic, estava per venir: l'estiu de 2008 es 'destapa' que el cinema no va pagar la llicència d'activitat, que hi havia alguna sala sense sortida d'emergència, que les moquetes eren fàcilment cremables i que, per tant, no se'ls havia donat el certificat d'obertura ... ole i ole! ... després de 7 anys l'Ajuntament (oh, suprise!) se n'adona... i per la pressió de l'oposició decideix 'xapar es local'.... durant un mes i mig les especulacions són moltes: 'què fort que l'Ajuntament no ho sabés!', 'què curiós que els terrenys on està el cinema fossin de l'ex-alcalde!', 'sort que no va haver un incendi!', 'jo crec que no l'obriran', 'almenys que el netegin'.... i 1 mes i mig després...

2008: L'Odissea Continua...

Després de moltes especulacions Cinemes Amposta anuncia que el divendres 17/10/08 re-obre les seves portes un cop millorat i 'legalitzat' tot el que havia de millorar i legalitzar .... l'expectació sobre com serà el 'nou' cinema és alta, però: tot continua igual (no cal tornar a copiar el parràgraf anterior, no??), o potser pitjor, comentari de la 'guixetaira': "no ens va la impressora per a la Sala 1... t'ho hauré de fer a mà" .... ficants a fer-ho, fes-m'ho com vulguis (penso jo) a mà o a màquina... i senyores i senyors aquest és el resultat, benvinguts i benvingudes al futur, això Kubrick no s'ho podia ni imaginar de tan avançat ... això fou la meva entrada...

Cara A:

Cara B

¿Cómo te has quedao?


17 comentaris:

Anònim ha dit...

¡MUERTA!

qué fueeeeeerte me parece. m'encanta l'entrada artesanal, m'encanta, m'encanta.

que fort lo que us passa a pagès, eh, ciutadà...

a ciutat, quan jo era jove, va passar una cosa semblant. anàvem a una discoteca que tancava sovint perquè no tenia llicència de discoteca, sinó de bar de menú. i quan tenien pollos tancaven, i havíem d'anar a emborratxar-nos a un altre lloc.

BON DIA A CAN CIUTADÀ!

Ciutadà K ha dit...

Sí, Polita, sí... la vida a pagès és així....
ja sap que vivim entre camps de futbol... molts caps de futbol

:P

Bon dia!!!

Anònim ha dit...

ciutadà!!! com mola! el seu blog està agafant una línia molt interessant... :)

l'entrada aquesta és digna de ser emmarcada, l'anvers i el revers.

i sí, sí, això és àfrica!!! :)

bon migdia!

Ciutadà K ha dit...

..."el seu blog està agafant una línia molt interessant" (¿?)

...la vida a comarques és 'another world!!'

:)

Anònim ha dit...

bé, ho deia per la línia... friki (star trek, odissea ampostina...), però clar, és cert que sempre ens sorprèn de tant en tant amb alguna frikada.

res, la línia habitual, a la que ens té tan ben acostumades! ;)

Ciutadà K ha dit...

.què polite, amiga Pats...què Polite i diplomàtica

SIGUI VALENTA i digui que el Ciutadà K és "academicista, sesudo, gafapasta i intel·lectualment anodino"... recórcholis!!

... si ja l'he entés, ja... 'a buen entendedor'

:P

Ciutadà K ha dit...

Per cert, el xat molta emoció, molta emoció però no el fa servir ni Cristo, no??

... ara el trec, ¡hombre!

Anònim ha dit...

oi, ciutadà, jo no volia dir tot això que diu, eh? oi oi oi... però gens! justament volia remarcar que he rigut molt en els dos últims posts. clar, quan parla del tourain, o del foucault, és diferent.

jo crec que el xat no funciona perquè el blog no es té sempre obert. vull dir que jo, per exemple, vaig saltant de blog en blog, i el xat vol presència. si no, malament!

per cert, és guai ser "gafapasta"! ;)

neska polita ha dit...

el Ciutadà era "academicista, sesudo, gafapasta i intel·lectualment anodino"... quina pena que dexter li tallés la caròtide.

BON DIA A CAN CIUTADÀ!

Anònim ha dit...

Mare meva!
PATS, no m'estranya que t'hagis traslladat a ciutat :p

Anònim ha dit...

ai, sí, GEMS, i més sabent que el dexter corre per allà... :S

bon dia a can ciutadà! (li estan fent una transfusió, oi?)

Ciutadà K ha dit...

Exacte!!! la transfussió quasibé està enllestida....

:P

T'ha quedat muerta, eh Gems??? jo perquè ja estic acostumat, en aquest cinema, si no és un 'all és una ceba'...sempre passa alguna cosa... però això ho supera TOT!!!

Bon dia, xicotes !!!

Anònim ha dit...

Muerta i remuerta!
El que no entenc... la impressora de la sala 2 sí que funcionava? Tenen una impressora per a cada sala? "Raro raro" com diria el doctor Iglesias...

Anònim ha dit...

oh, gems, no se t'escapa res, eh...

Ciutadà K ha dit...

Certament, molt observadora, amiga Gems... la pròxima vegada faré més treball de camp per a donar-vos més informació.... (potser la tenia, senzillament, apagada la impressora... ves a saber!!!)

perquè SEGUR que hi haurà pròxima vegada!!!!

Anònim ha dit...

El que es fa per amor!!!

Ciutadà K ha dit...

... el amor mueve montañas....