divendres, 19 de desembre del 2008

SPAM !!!!

El terme 'spam' es referia inicialment a una marca de mortadel·la barata de llauna, elaborada per l'empresa Hormel Foods Corporation, i la paraula la crearen a partir de "Shoulder of Pork And haM" ("Espatlla de Porc i Pernil"). Els Monty Python pronunciaven la paraula durant les seves obres sense venir a cuento, considerant-se una interferència en el missatge ... d'aquí ve l'elecció d'aquest mot per a designar aquell correu no deseitjat en inventar-se l'e-mail. El geni del Monty Python és inextinguible i plenament vigent ... aquí teniu l'èxit d''Spamalot' al Teatre Victòria per a certificar-ho.

L'Spam dels mails té data de naixement... com tot en aquesta vida contemporània: el primer 'correu basura fou enviat el 3 de maig de 1978 .... fa 30 anys que van.... actualment, es generen més de milió i mig per segon (que es diu ràpid!!)

I no només tenim la data de naixement, tenim el CULPABLE: Gary Thuerk, un cap comercial d'agressives tècniques. Aquest senyor va decidir promocionar el nou producte que la seva empresa comercialitzava, l'empresa era Digital Equipment Corporation de Massachusetts i el producte un nou equip informàtic. L'avispat comercial el volia promocionar a la costa Oest, a Califòrnia... així doncs, envià un mail per Arpanet (nom prehistòric d'Internet) a 600 usuaris californians, el missatge fou (en anglès, és clar!): "Us convidem a la presentació del DECsystem 2020 i de la resta de la família DECsystem 20 que tindrà lloc a Califòrnia el pròxim mes" ... HAVIA NASCUT L'SPAM !!!!

En aquella època -en la que totes les adreçes electròniques eren públiques- aquest fet es visqué com un abús, una violació del sistema mail, una vergonya ... el tema s'aparcà fins a principis dels '90, època en que la paraula 'vergonya' aplicada a finalitats comercials havia perdut el sentit i es retornà a la possibilitat d'enviar mails comercials sense autorització del destinatari.... es reprengué el tema de forma tímida inicialment, però en el 2003, mitjançant el virus Sobig, un aparell que autodisparava mails d'un compte a un altre... els nivells d'spam passaren del 30% al 60% abans d'acabà aquell any ... i cada any augmentaven un 10% .... El sr. Thuerk, pare de la criatura, ja pot estar content, ja... actualment, s'envien 193.ooo milions de correus electrònics i d'aquests, el 74% és spam... en els darrers temps hem posat filtres i sistemes, però uns 78.000 mails Spam arriben al seu -mortificat- destinatari cada dia.... hi ha algú que s'ha molestat en calcular quan temps es perd en esborrar-los: 130 MILIONS D'HORES DIARIES !!!!! (que podríem aprofitar millor, és clar, per exemple, actualitzant el blog...)

Espanya és el 5è país del món que envia més spam... i el més terrorífic, hi ha ordinadors 'zombies' que resideixen en el teu PC sense saber-ho i es dediquen a enviar spam a la resta d'humanitat o, pitjor, als teus amics i familiars .... sí, sí, la majoria tenim els ordinadors posseïts per la 'fuerza oscura del sr. Spam' i treballem a les seves ordres.

Acabem amb uns sketch des Monty Phyton, emès el 1970: Dos vikings (Hola, Carol !!!) arriben a un bar i pregunten a la cambrera què tenen per a menjar... i ella contesta: "Tenim ous i bacon. Ous, salsitxes i bacon. Ous i spam. Ous, bacon i spam. Ous, bacon, salsitxes i spam. Spam, bacon i salsitxes. Ous, spam i bacon. Salsitxes, spam i spam. Ous, spam i bacon. Salsitxes i spam. Bacon i spam. Ous i spam. Spam. Spam. Spam. Spam. Spam. Spam. Spam. Spam".

7 comentaris:

pati di fusa ha dit...

welcome back, ciutadà!!!

el trobàvem molt a faltar!

Laura ha dit...

sí, mooooolt!!!

aquesta gent ens agrada, ciutadà! ens agrada molt! (jo recordo un gag graciós d'uns filòsofs que jugaven al fúmbol).

BON DIA A CAN CIUTADÀ!

pati di fusa ha dit...

jo vull vore "spamalot"! qui s'apunta? família k? polita?

(per cert, encara la fan?)

Anònim ha dit...

Bon dia a can ciutadà!

Només volia saludar, encara sóc viva... :)

Tot i que tampoc no n'he vist gaire cosa, m'agraden els Monty Phyton!

Ciutadà K ha dit...

Ei, Gems !!!!

la veritat és que jo ja patia, eh?? ha estat molt liada o què???

Ai, Pats no sé si ens apuntem, eh?? a mi aquesta obra em fa mandra... :)

BON DIA !!!

Anònim ha dit...

No, he estat malaltona...
:(

Ciutadà K ha dit...

OOOOOHHH, quin greu!!! ja està recuperada, però???

jo que la feia a l'ombra d'una palmera amb un caipirinha???

:)