dimarts, 20 de gener del 2009

SR. WALLACE & SR. GROOMIT

Que la productora anglesa Aardman és una de la fàbrica de productes d’animació artesanal més important del cinema i de la tv actual és un fet. El seu nivell de qualitat en el disseny i creació dels seus productes és només comparable a Pixar.

D’Aardman en parlarem un altre dia... avui us vull anunciar el nou film per a la televisió de Wallace i Groomit, l’entranyable parella de fet que formen tot un ‘gentleman’ anglès i el seu gos (silenciós per llest com pocs)... feia 13 anys que no protagonitzaven una de les seves històries televisives a la BBC. Aquests Nadals la BBC ha pogut gaudir d’un nou treball que porta per títol A Matter of Loaf and Death, amb un duració de 30 minuts en el que els ‘protes’ porten una panaderia.

Wallace i Groomit van nèixer en un especial nadalenc, el 1990, amb el títol La Gran Excursió; després vingueren Els Pantalons Equivocats (1993) i Un esquilat apurat (1995), guanyadors ambdós de l’Oscar al millor curt d’animació dels respectius anys. El 2005 significà el seu debut a la pantalla gran amb La Maledicció de les Verdures, Oscar a la millor pel·lícula d’animació. La producció, malauradament, ha estat molt baixa, perquè es tracta de treballs fets artesanalment, amb la tècnica del ‘stop motion’, és a dir, amb els moviments dels personatges i l’acció fotograma a fotograma sense manipulació digital... això és una feina tremenda!! Per a que us fèu una idea, un dia de feina significa 2 ó 3 segons de filmació...
·
I, parlant de TV, aquesta nit, a La2 -a les 21:55- ens programen 'W' (d'Oliver Stone, 2008) sobre la biografia del darrer president, George W. Bush vist pel sr. Stone (ai, mare!) .... un sr. Bush, que certament, ja pot descansar, ja... LLUNY!! . Es tracta d'un fet excepcional que una peli que no s'ha estrenat comercialment es gaudeixi per la TV, de 'rabiosa actualidad'!!!.

Però per acabar, tornem a Wallace & Groomit amb un fragment del darrer migmetratge:

A Matter of Loaf and Death

11 comentaris:

Carolina ha dit...

oh, veus quina sort, nosaltres no tenim pelis de tanta actualitat, tot i que tenim una mena de 2.
He de dir-li que la presa danesa està que pirra d'emoció amb el seu estimat Antony.
Perdoni per haver arribat tard ahir, és que hiha dies que no dono per més! Però ja l'he defensat!

Laura ha dit...

oh, jo em pensava, ciutadà, que l'actualització d'avui aniria sobre la gala d'ahir de tv3. vostè crec que algú s'ho va prendre seriosament? jo vaig riure molt...

BONA TARDA A CAN CIUTADÀ!

pati di fusa ha dit...

oh, wallace i gromit, són genials!!!

i coneix els "creature comforts", també de la factoria aardman?

ai, com m'agrada l'ambientació british, i tots ells tan de plastilineta... que monos!!!

per cert, polita, jo vaig enganxar un tros de la gala esta, i... buf... quin tuf! i lo més fort de tot: el nostre benvolgudissíssissim joeljoan assegut al costat del superpresi pepe monti! cantava com una almeja! puaaaaaaaaaaaj!!!

Laura ha dit...

certament, un tuf de collons, sí.

Ciutadà K ha dit...

Hoooola família cibernàutica!!!

Carol, està disculpada, faltaria més!!! és que vosté ve de molt lluny... i abans no arriba :)
l'ANTONY ES ESPECTACULAR (per cert ens sobre un entrada en super-platea, s'anima Carol?)

Miri Polita, la raó de que avui l'actualització no sigui la que s'esperava l'ha dit vosté mateix: fou PATÈTIC i RIDICUL!!!

Sí,sí, coneixem els Creature Comforts!!! un dia parlaremde TOOOOTA la família Aardman que és extensa...

Senyoretes crec que hauríem d'anar assumint que el Joel Joan que coneixíem fa ANYS que va morir... però molt mort, eh???

Tot plegat fou de vergonya aliena!!!

Bona tarda!!!

Carolina ha dit...

Li he robat el gat. Oh, és que és tan preciós!!! I és com el meu Copernicus!

Ciutadà K ha dit...

oh, el Robi??? sí, és una monada, que li farà un caseta al seu blog, Carol???
Robi tindrà un clon a Denmark??? diu que li fa molta il·lusió!!!
:P

El Ciutadà K també té gat, és diu Huma, el seu es diu Copernicus??, ole, ole, ole amb el nom, eh??? és danés de naixement o prové de catalonia com vos???

Anònim ha dit...

Jo em se una peli del Walace de memoria, pq als meus nenes els hi agrada molt, sobretot al Biel, al Maiol li fa una mica de por, pq va d'un conill gegant que es menja la verdura.
La gala d'ahir patetica!!!!!Però quina necessitat hi ha ?????
Feia falta?
No cal ..., d'aqui 5 anys tots tindran un Gaudi!!!!Que no som tants::::

Ciutadà K ha dit...

Ai, sí, Nur...'verdura cacaaaaa, verdura cacaaaa'

:)

Laura ha dit...

ai, el maiol diu "verdura cacaaa"??? que mono que és!
:-)

BON DIA A CAN CIUTADÀ!

Ciutadà K ha dit...

No, no, no... aquesta és una frase que diu el sr. Wallace a la peli!!!! de moment, Maiol no és conscient del que és la verdura, però si veu moltes pelis que incloguin frases com aquesta potser SI que al final ho dirà!!!

Bon dia, Polita!!!