dilluns, 23 de febrer del 2009

PEEEEEEEE !!!!!

·
·

Sí, Pe ha guanyat !, ja és seu ! ens caurà millor, ens caurà pitjor, però el primer Oscar a una actriu espanyola ja és seu!!! I a mi m'agrada que li hagin donat!!! Òbviament, a Pe encara no li ha arribat el paper de la seva vida i no és -ni molt menys- aquest, però jo crec que és un premi que es mereix després de donar-se cops contra l'aparador de Hollywood per a 'colar-se' a dins ... i s'hi ha colat!!!! Els més benevolents diran que a força de treballar, aguantar i pulir-se s'ha guanyat un lloc... els més malevolents diran que a força de 'tirar-se' al qui s'havia de tirar ha anat escalant posicions per a aconseguir les simpaties dels companys (i suposo que alguna companya) que és del que es tracta a l'hora de voler guanyar un Oscar...

I pel que respecta a la 'Quiniela Oscar'09', doncs com a futuròleg no em puc guanyar la vida, 'desde luego', hem encertat 5 de 8 .... una mica més de la meitat; el Ciutadà K ha fallat en la millor pel·lícula, millor direcció i millor pel·lícula estrangera.... La raó tota, tota, per al Salva, aquest any tocava castigar a David Fincher, que de 13 nominacions només s'ha endut 3.... que amb el carinyo que li tenim al sr. Fincher, hem de cridar que no es just... dir si una pel·lícula és la millor de l'any o no, és molt difícil, però que els sr. Fincher té una de les filmografies més sòlides, personals i sense 'batacazos' és un fet, i mereixia reconeixemnt.... més que el sr. Boyle de trajectòria errant i al que li plouen crítiques des de la Índia de 'post-colonialista', entre 'otras lindezas'.... Tot i això, s'ha d'afirmar que 'Slumdog Millonaire' s'ha emportat moooooolts premis, 8 en total (de les 10 nominacions que tenia).. . (si voleu veure tots els premis, clickeu aquí)

La pena, tornat al 'tema Pe' (que ja us podeu imaginar és EL tema del dia, de la setmana...i de l'any!), és que no es mantingués la 'tradició Oscar' i no s'encarregués el millor actor secundari de l'any passat de donar el premi, ja que haguéssim vist al Bardem entregant l'Oscar a la Pe.... momento más ibérico en la vida !!!!! (però no ens ho han permés, nye!)

Aquí us deixo amb el discurs de la Pe a l'hora de rebre el premi, amb un discurs ben pensat, es nota que la xicota s'ho esperava: molt agraït, molt emocionat, amb anglès però també amb espanyol.... com dirien a Antena 3: 'Penélope Cruz ha hecho Historia...'


30 comentaris:

Anònim ha dit...

felicitats per la part que li toca, ciutadà!

el discurs m'ha agradat. es nota que se l'havia currat. sí.

vostè creu que la pe coneix l'efrén?

BON DIA A CAN CIUTADÀ!

Ciutadà K ha dit...

Bon dia, Pats!

Sí, estic content per ella, què vols que et digui... a mi em cau bé i si la seva il·lusió és estar al 'podio' de las estrellas Hollywood...doncs, ho ha aconseguit!!!!

A què es nota que estava molt currat el discurs???!!!

Jo, francament, la relacio amb el tema Efrén no el veig, eh?? estaré dormit?

:P

Ciutadà K ha dit...

Glup! Ai!, per problemes tècnics (que són llargs i difícils d'explicar ara) el Ciutadà K ha canviat la identitat de la simpàtica persona que ha fet el primer comentari: no ha estat la Pats ha estat La NESKA POLITA ... buf! estic realment dormint, eh??

BON DIA POLITAAAAAAA !!!

:S

Anònim ha dit...

ai quina por he passat!!! per un moment m'he pensat que una altra jo corria per aquests mons...

que vol que el feliciti per la pe, no? FELICITATS, CIUTADÀ!!! ;)

Ciutadà K ha dit...

Ai, m'he liat, m'he liat... no pateixi, amiga Pats...

ja em poden felicitar, ja... però la 'K' no és de Kruz, eh? vull dir, que no és la meva cosina ni res.... si us fa ràbia també ho podeu dir... ai, Pats, l'esperava més crítica, eh????

:P

Anònim ha dit...

si vol critico a matar, però és que a mi, els oscars, puaj! i donar el que se suposa el millor premi del cine a un paper que consisteix a fer crits i pallassades (jo me'n vaig riure, que consti, però no més que amb "apm" o "muchachada nui"), què voleu que us digui... pos això, que diu "molt" del que signifiquen els oscars per a una servidora.

i anava a dir que jo, personalment, me n'alegro pel sean, però com que acabo de dir que "puaj!", entraria en contradicció. per tant, m'abstinc.

ara sí que em reconeix, oi, ciutadà? :P

Anònim ha dit...

ai, i ara he vist la foto amb el torero... ai ai ai...!!! :S

Ciutadà K ha dit...

Sí, sí... aquesta és més la nostra Pats... hola, Pats!!!

venga, vaaa.... he de confessar que quan penjava la foto pensava, amb dolenteria, una mica en vosté...

(soy malo, muuuuuy malo)

però agafi-s'ho com una representació simbòlica... no surt cap bou!! (no cola, no??? )

Carolina ha dit...

que jo sàpiga, no és que hagin canviat la tradició, és que el Bardem va dir que nopodia anar-hi perquè està rodant una peli a Espanya, (crec).
A mi els Oscars també puaj, i estic una mica farta de la Pe, tot i que és cert que a la peli ho va fer bé.
Dic jo que a aquesta noia algú li hauria de canviar l'accent d'anglès d'Alcobendas, no?

Ciutadà K ha dit...

I mira que Bardem a la peli ja li diu, eh??? 'habla en inglés Maria Elena, habla en inglés' .... si no li posa ganes serà eternament l'espanyola que parla anglès....

no us cau bé a ningú/na, pobreta, no??? vaja!

Laura ha dit...

a mi malament no em cau...

quin susto que he tingut al principi, anava a dir: "CAFORT, jo abans he escrit un comentari i veig que la pats opina el mateix que jo".

l'efrén també és d'alcobendas, ciutadà. és el beckham de alcobendas.

Ciutadà K ha dit...

D'Alcobendas??? ah! que poco puesto que estoy!!!

:S

Anònim ha dit...

jo només l'he valorada professionalment a la peli per la qual li han donat l'òscar. la seua personalitat, plim! ara, que si s'entesta a fer-se fotos amb toreros... puaj, també!

Ciutadà K ha dit...

ahí, ahí.... rossegant, rossegant... ¡esa es mi niña!¡es es mi Pats!


:O

(ella no volia, la Leibovitz la va obligar)

Anònim ha dit...

Jo crec que si es coneixen amb l'Efren tots estan "al ajo".
A mi la Pe , no em cau malament, però m'agradaria que fes mes bones pelis a America, i que no crides tant, encara que lo millor que fa es cridar!!!!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Pq s'ha repetit?

Anònim ha dit...

Ah vale!!!!

Ciutadà K ha dit...

Bon dia Nur... he esborrat el missatge duplicat :P

Sí, ho hem de dir, a la Pe li han donat el premi per cridar. És que els ianquis, al no ser llatins, criden poc, sap??

Carolina ha dit...

Jo és que més que res, quan intento parlar amb algú de cinema aquí tothom comença que si la Pe això que si la Pe allò, que si és tan guapa, que si és tan llesta (juas juas) com si la Pe i el Pedro fossin els únics que fan cinema. I em fot MOLT ràbia, perquè actors que li donen mil voltes a la senyoreta Mango-L'Oreal n'hi ha molts. Si vol, la Pats, la Polita i jo li fem una llista perquè obri els ulls.

Ciutadà K ha dit...

ui, ui, ui... 'obri els ulls', 'obri els ulls', què vol dir això??? ... ara m'està picant, eh????
la srta. Pe ocupa un espai dins del mercat d'actors i actrius d'aquí i d'allà. Un espai que comporta glamour, superficialitat i bellesa. Hi ha molts d'altres espais!!! I tant que sí!!! però, senyoretes, desenganyem-nos!, però hi ha poques actrius que puguin ni tan sols somiar el que ella ha aconseguit la nit passada. És un fet!. I s'ha tirat al Tom Cruise, què passa???!!!

La més vistosa no significa pas la millor!!!

¡he dicho!

ara, que si em volen fer llistes ja poden fer ja.... :P

Carolina ha dit...

Beeeeeeeeeeeeecs, no m'agrada gens el Tom Cruise!!!!!!!!!!! És un psicòpata!!!!
És clar que hi ha d'haver espais per tothom, tenim fins i tot un espai per la Paris Hilton, en aquest món, però a mi no m'agraden aquesta mena d'espais!!!!
I repeteixo que si es mira un dels meus posts anteriors veurà que no critico la seva actuació, al contrari,però no n'hi ha per tant...

Salva ha dit...

acuseu-me de proselitisme pero els discursos del guionista y el Penn pel Milk han estat de lo millor i més emocionant de la nit. I que be que canta i balla el Lobezno!
I la Tilda Swinton, que alta que es!!

Anònim ha dit...

bravo pel salva!!! ;)
I PEL SEAN!!!

Ciutadà K ha dit...

Sí, Salva, sí, les coses pel seu nom: ETS UN PROSELITISTA !!!!!

Home!!!, el lobezno per 'algo' és el més sexi del món mundial, no???

I sí, la Tilda és alta: 1,79 cm !!!! no s'ho acaba, eh, Salva??...

Ciutadà K ha dit...

Ah, Carol, encara espero la llista, eh???

:P

Kelitxi ha dit...

Senyor ciutadà, em podria ampliar la informació sobre l'acusació de neocolonialisme al director de "Slumdog Millionaire"? Vaig veure-la ahir i em va agradar, i ara estic preocupada!!!
Estic contenta per l'Oscar al Sean Penn; encara no he vist la peli del Harvey Milk però és que em cau molt bé, igual que al Susan Sarandon.
La Pe no em cau ni bé ni malament, però m'ha emocionat veure-la tan emocionada!

Ciutadà K ha dit...

Bon dia, Kelitxi!!!

Jo la del Boyle encara no l'he vist, però la crítica neocolonialista que li plantegen ve -principalment- de la Índia, hem de tenir present que foren colònia anglesa i fer servir el mot 'dog' en el títol d'un film anglès no ha estat una idea encertada... el sr. Boyle al llarg de la seva trajectòria ha tingut una certa ambigüitat ètica.. aquí van fragments d'articles de premsa com els següents:
- "de explotar los mismos clichés sobre la pobreza del país cuando este intenta salir del tópico y ganarse el reconocimiento de potencia emergente. Orientalismo del siglo XIX con barniz globalizador para las hordas occidentales. "Voyeurismo chabolista" han llegado a decir algunos."
- "pornografía de la miseria",
- "los padres se quejan de que no les han pagado suficiente (entre 1.000 y 2.000 dólares)"
- "varios medios británicos descubrieron que los niños que interpretan a los personajes principales en su infancia, Salim, Jamal y Latika, seguían viviendo en condiciones paupérrimas en la barriada de Dharavi en Bombay, donde se rodó el filme."
- "Para la mayoría de los espectadores occidentales, aplastados por el peso de la crisis económica mundial, este cuento de hadas sobre el lado más sórdido de India debe servirles seguro de catársis orgiástica", protesta."
- "Lo peor de Slumdog millionaire es mostrarnos imágenes terribles de la India pero sin hacer nada al respecto. Desde un cine o un living, alguien ve esta película y dice “es maravillosa, un canto a la vida”. Salen del cine, van a comer afuera pensando que su happy ending los tranquilizará a la noche. Y lo más probable sea así. Ya que Slumdog millionaire es un film tranquilizador, mediocre al fin y al cabo. Que apunta con el dedo lo que está mal y no hace nada al respecto."
- "En Slumdog millionaire la pobreza es retratada de la manera más cruel posible. Boyle no sabe (o no quiere saber) que cualquier tema puede ser retratado con sutileza, tan fuerte y duro sea. Una escena es clave para entender esto: el joven Jamal se arroja al excremento para conocer a su estrella favorita. Más claro imposible, la gente pobre de la India tiene que pasar por cualquier sufrimiento para tener algo de felicidad. No es que sea desagradable la escena porque hay un chico cubierto de mierda. Es desagradable lo que piensa el film sobre la pobreza en esos países. El poco conocimiento de la pobreza desde adentro, la filosofía, el modo de vida."

Kelitxi ha dit...

Gràcies per la completíssima resposta, senyor K!
-Si hi ha una cosa amb la qual no estic d'acord, és que sigui una pel·lícula tranquil·litzadora. A mi no em va tranquil·litzar gens! De fet, no m'havia informat prou bé abans d'anar-la a veure (intento evitar llegir crítiques i sinopsis llargues abans de veure una pel·lícula per por que me la "rebentin") i això vol dir que jo m'esperava una pel·lícula 100% Bollywood (alegre, frívola, amb happy end total i absolut) i em vaig trobar un retrat duríssim d'una certa part de la Índia.
- L'escena dels excrements jo la interpreto d'una altra manera: que fins i tot en les circumstàncies més adverses és possible sortir endavant i aconseguir coses bones a la vida (que consti que no m'entusiasma aquesta visió de la vida, ja que sovint serveix per rentar-se les mans i no intentar solucionar situacions injustes; només dic que crec que la interpretació és aquesta, no la que deia el crític). Crec que la meva interpretació quadra amb les trajectòries divergentes dels dos germans, i no dic més per no rebentar l'argument!
- A mi també em va impactar el "Slumdog" del títol, però vaig entendre que intentava reflectir el menyspreu amb què les persones de certa classe social -reflectides en el presentador del concurs- solen veure les persones com el protagonista del film (no que fos la postura del director).
- No en tenia ni idea, que el director s'hagués aprofitat de la mateixa misèria que denuncia. Evidentment, no li trobo justificació possible.

Ciutadà K ha dit...

¡Caramba, Kelitxi! Ara tinc més ganes que mai de veure-la... a mi el que em feia patir és que es frivolitzés sobre el tema amb colorins i cançons bollywood... però pel que dius -afortunadament- no és així...

Vosté també és polemista, eh???

Bien!!!