dimecres, 22 de juliol del 2009

SR. VICENTE FERRER

1920-2009


El 19 de juny moria un líder social dels que han fet Història.
·
Milers i milers de persones passaren per la seva capella ardent, sense llàgrimes, sense plors, només donant mostres d’agraïment, de respecte, d’admiració cap a la persona que els oferí la mà, que els fèu menys intocables... vingueren d’areu del país, amb bicicleta, a peu, amb búfal.... van voler dir un darrer adèu a father... les llavors que anà plantant aquest home durant 56 anys a la Índia, 40 a Anantapur... han donat fruits en forma d’acomiadament emotiu.
·
Ell arribà a l’Índia com a missioner jesuïta amb la intenció de convertir indis al cristianisme... però la realitat d’extrema pobresa amb la que es trobà fèu que aparqués l’’home de religió’ per a que l’’home d’acció’ sortís i marqués totes les accions i decisions, com ell digué: “la pobreza no hay que entenderla, hay que remediarla”.
·
La Fundació que construí és una entitat laica, no és una entitat caritativa sinó transformadora i emancipadora, aquest és el nucli dur distintiu amb l’altra persona que dóna la seva vida per a millorar les condicions dels menys afavorits a l’Índia: Teresa de Calcuta.... el que en ella era caritat i oració, en ell era emancipació i acció; ella cuidava l’individu, ell cuidava la comunitat i esperonava l’enorme força canviadora que té 'allò social'.
··
Els resultats?
1.696 escoles
3 hospitals generals
26.001 vivendes
4.233 associacions de dones
Decenes d’ambulatoris
Multitud de projectes d’irrigació o reforestació
·
... i un món una mica millor
·
Gràcies, sr. Ferrer, per fer-nos saber que si volem podem canviar moltes coses... moltes més de les que ens pensem.
Gràcies, sr. Ferrer, per il·lusionar-nos i mantenir-nos en la fe que una altre món és possible.
··

Gràcies...
·

4 comentaris:

Kelitxi ha dit...

Quanta raó, senyor K! Anem ben necessitats de recordar que hi ha persones com el senyor Ferrer, per no perdre l'esperança.
M'ha agradat la frase de "la pobreza no hay que entenderla, hay que remediarla" (on es podria canviar "pobresa" per moltes altres coses); no la coneixia.

Ciutadà K ha dit...

... el meu sisè sentit em deia que amb aquest post entraria a casa meva... era un exemple de pragamatisme i de 'parlar menys i fer més'... que tanta falta fa...

Salut!

(no trigui en tornar... ja pensaré algun post de 'consciència'... :P (que dolent sóc!)

gems ha dit...

Jo, ciutadà, fins que no parli del gran hermano... :p

Ciutadà K ha dit...

Ja en vam parlar, Gems...
http://ciutadak.blogspot.com/2008/09/sra-telerrealitat.html

el Ciutadà K pateix de culturofàgia i aquí parlem de tot... no???
de què vol que parlem... digui, digui...

Bon dia, Gems!!!