divendres, 14 d’agost del 2009

'9'

·
Havia una vegada, un director de cinema que va crear un curtmetratge que sotregà el món audiovisual dels curts d'animació fantàstic des de que s'estrenà al Festival de Sundance, es tractà d'un terratrèmol petit però l'ona expansiva fa 4 anys que dura....
·
El curt?: '9' (1995).
El director: Shane Acker.

·
El sr. Acker només havia fet 2 curts abans: The Hangnail (1999) i The Astounding Talents of Mr. Grenade (2003) i en el 2005 donà la campana amb '9'; un curt d'una potència visual apabullant que cridà l'atenció de Tim Burton i Timur Bekmambetov (Guardianes de la Noche) que decidiren co-produir per a que el curt passés a llarg ... d'això fa 4 anys i la data d'estrena sempre era demorada, sempre ajornada... però aquest setembre s'acaba l'espera: el 09/09/09 (no podia ser una altra data!!).
·
El curt ens explicava la història de 9 ninots de drap que havien estat dotats cadascun d'ells d'un xispa de vida del seu creador abans de morir... així comença una aventura en un món apocalíptic, dessèrtic, poblat de robots assassins i perills diversos... tot un univers propi!
·
El film comptarà amb les veus de Elijah Wood, Jennifer Connelly, Martin Landau, John C. Reilly... entre d'altres.
·
Aquí teniu el curt original -de 2005- i el teaser del film que ens vindrà -2009.




·

·

1 comentari:

Nur ha dit...

Uff, una estetica una mica tenebrosa!!!!
Fa por, suposo que en so guanyara mes!!!