dilluns, 23 de novembre del 2009

LOST ASTRONAUT

·
A principis de novembre l'acció artística catalana va ser notícia a New York City, tenint com a representant a l'artista barcelonesa Alicia Framis, dins de la tercera Biennal d'Arts Visuals i Performances.
·
A la performance 'Los Astronaut' (peça centra de la Biennal), la sr. Framis es va passejar durant 15 dies per la ciutat dels gratacels vestida d'astronauta com a homenatge a les dones que a les dècades dels '60 i '70 dels segle XX van ser excloses de l'aventura lunar. Vestida amb un tratge espacial rus de 1973 es va passejar per Grand Central o l'aeroport John F. Kennedy. Aquest passeig va anar acompanyat d'una selecció de maquetes de vivendes lunars exposades fins ahir 22/11/09 a l'APF LAB de Nova York.
·
L'artista ja està treballant en la continuació d'aquesta acció en una segona part del projecte, que s'anomenarà 'Proyecto Lunar', en el que l'artista imagina com serà la molt propera vida lunar; segons l'artista, la vida a l'espai serà en '360 graus', per la ingravidesa, això signifcarà l'eliminació de la sola de la sabata o les escales a les escales ... això "serà un simple element decoratiu i símbol de nostàlgia de la vida a la Terra", diu l'artista.
·
Aquí teniu a la sr. Framis passejant per Nova York (per veure'l cliqueu aquí).
·

·

4 comentaris:

Laura ha dit...

121 anys??? CAFORT!!!

Ciutadà K ha dit...

Sí, Polita, sí... va nèixer el 1888 ... sembla que fa quatre dies quan el veiem corre amb el tricicle i la bocina, no???

:P

Ciutadà K ha dit...

¡vaja! jo que pensava que ens recordaria quan vos va estar a NYC ... i que ens diria... 'miri, veu aquell taxi que surt a la foto?? jo el vaig agafar!' ... :P

assumpta ha dit...

Ho he vist per TV. El més curiós, és que ningú sembla immutar-se!
---
Per cert, flipant que hagués fet 121 anys en Harpo!. Si és que la notícia que no ens troba vostè...

=)))