dimecres, 25 de novembre del 2009

SR. ERWIN OLAF

Avui us presento al sr. Erwin Olaf (1959), un fotògraf holandès, que està considerat com un dels autors actuals més interessants i provocadors, tota una icona de la fotografia contemporània. Actualment, s'exposen les seves obres per primer cop a l'estat espanyol i ho fa a la sala DA2 de Salamanca fins al 21 de febrer. 'Darts of pleasure 1984-2000', mostra 200 obres en les que es resumeix la seva extensa i variada trajectòria..

·El sr. Olaf realitza unes fotografies 'malsanes', en molts casos explícits com la serie Royal Blood (rosses estupendes amb l'anagrama de Mercedes clavat a la carn simulant la mort de Lady Di) o Victim Fashion (models despullats amb un bossa de botiga de moda al cap); en d'altres, implícits, ja que moltes fotos insinuen coses que no es mostren però l'espectador fa volar l'imaginació... com a The Classroom (professor i alumna en una aula). Els seus treballs publicitaris per a Levi's o Heineken l'han fet guanyar 2 lleons d'or en el Festival de Cannes... les seves posades en escena són espectaculars !!
·
La seva obra s'ha lligat a adjectius com barroc, fantàstic, àcid, irònic, transgressor, eròtic, ...
Aquí us deixo una petita selecció de diferents etapes i èpoques, començant per The Classroom i acabant amb Victim Fashion (i el seu impactant Moschino)... ·
I si us heu quedat amb ganes de més... aquí teniu un vídeo amb més fotos del sr. Olaf...
·
(per veure el vídeo fèu click aquí)