dimecres, 23 de desembre del 2009

SR. PAU BERTOMEU: FUM

Avui estic molt content de presentar-vos un jove artista ampostí -fotògraf- que està construint treball a treball un sòlida i molt prometedora trajectòria artística. El seu nom, Pau Bertomeu.
·
Sha format a l'Escola d'Art Esardi (Amposta) i a l'Escola Superior d'Imatge i Disseny (Barcelona)... amb només 27 anys té un present professional carregat de projectes, ha realitzant disseny gràfic, fotografia sobre paissatge, social i monogràfics per a diverses publicacions. Aquest any ha estat guanyador del primer premi d'Art Jove a les Terres de l'Ebre 2009, amb la sèrie Fum (podeu veure-la a la Sala Caixa de Tarragona d'Amposta fins el 27/12 acompanyat d'altres participants del 5ena. edició d'aquest certamen). Aquesta exposició col·lectiva viatjarà a Barcelona, Tortosa, Flix i Gandesa.

El sr. Bertomeu és un gran professional, perfeccionista, emprenedor, treballador... com evidencien les seves paraules sobre la seva feina: «No és suficient abandonar-se a la sort i esperar que el resultat siga interessant; cal tenir clar què volem transmetre i establir una forma de comunicació amb l'espectador». A més, Pau és un tio majo, encantador i és amic meu !!


Si voleu conèixer més obres de l'artista entreu al seu web o en el seu nou local comercial al Passeig del Canal, 7 (d'Amposta).
La sèrie Fum té una forta capacitat evocadora, mires l'aspecte atzaròs (o no tant!) del fum i es dispara la teva imaginació tot buscant formes, relacions, ... Sí, amics i amigues, Pau arribarà molt lluny, no pot ser d'una altra manera !!!...
FUM
La Fotografia abstracta significa l’ abstracció de la fotografia. No significa l’ abstracció dels objectes que están en la fotografia, donat que no existeix una fotografia que implique abstracció.
D’entre els gèneres fotogràfics, l’ abstracció és un dels menys freqüents. Potser més practicat per artistes de la imatge I alguns pocs fotògrafs especialitzats. Però avui en dia, gràcies a les moltes possibilitats de la fotografia digital I del posterior processat, cultivar la fotografia abstracta es molt més sencill.
De vegades, trencar les normes, provar noves composicions, enquadres I velocitats d’obturació poden compaginar resultats sorprenents. Però no es suficient abandonar-se a la sort I esperar que el resultat, per fortuna, sigui un resultat interessant. Hi ha que tenir clar que volem transmetre, qualsevol motiu, però es important que sigui una forma d’expressió , de comunicació amb l’espectador.
Com no estem tractant alguna cosa en concret o definible, sinó un concepte, no podem establir unes pautes per lograr-ho, es tracta més be d’experimentar amb una idea, dona igual el mètode I la forma de lograr-ho.
Espero que aquesta divagaciò I aproximació a l’abstracció serveixi, al menys per trobar noves formes de treballar amb la fotografia digital, allunan-nos dels convencionalismes. Un mètode útil per reflexionar sobre la imatge I poder trobar un estil pròpi.
Pau Bertomeu Faus

2 comentaris:

Carolina ha dit...

Ooooh, m'agrada molt la última foto! Haurem de brindar aquest any nou per tots els artistes contemporanis, valents i amb ganes :)
Bon Nadal senyor ciutadà&familía

Ciutadà K ha dit...

:)

Molt bon Nadal també per a vosaltres, 'vikings' :P
... I UN PETO GROS GROS !!!