dimarts, 26 de gener del 2010

LOSTMANIA (4): TEORIES

El compte enrera ja ha començat, falta molt poc per a que comenci la definitiva temporada de Lost ... per a continuar preparant-nos, avui us ofereixo un ampli ventall de teories sobre aspectes diversos d'aquesta complicada trama. Són, senzillament, teories... la resolució ja quasibé la tenim aquí...
D'entrada, els creadors de la serie (J.J.Abrams, Damon Lindelof...) han negat teories com que els supervivents estiguessin morts o en el purgatori, que tot hagi estat el somni d'algun dels personatges (hi ha qui deia que era el somni de Vincent, el gos (?!), que hi hagi participació de naus espacials o alienígenes, que l'illa sigui un plató de televisió i els supervivents participants involuntaris d'un programa televisiu.... encara queden moltes teories més per a desmentir...
·
Sobre Jacob
1- Jacob és 'azteca': En la cultura azteca hi ha la presència de 2 déus: Quetzalcoalt i Tezcatlipoca. Tenien una certa rivalitat en el tro de les deïtats azteques, podrien ser jacob i anti-jacob?. Els poders que tenen és la longevitat, un cop arriben a madurs envelleixen a un ritme molt i molt lent (podria ser Richard Alpert una altra deïtat?), tot i que no són immortals. La seva pell és tres cops més densa que la pell humana. Tenen l'habilitat de manipular les energies ambientals (pot ploure i deixar de ploure en un segon). Poden canviar de forma. Els mites azteques parlen d'un mirall de fum que reflexa la vertadera naturalesa del que es mira. Continuant aquesta línia d'interpretació 'divina' hi ha qui pensa que l'objectiu últim de tot plegat és l'enfrontament entre dos Déus que busquen sobreposar-se l'un a l'altre, provocant que sempre que arribi algú nou a l'illa s'acabi amb baralla: “No te imaginas las ganas que tengo de matarte, encontraré la manera” (li diu Anti-Jacob a Jacob) ... un frase crucial, segur!!
2-Jacob és Vincent: Sí, sí, com ho llegiu! hi ha gent que pensa que Jacob és el gos, molta gent està convençuda que Vincent té més importància de la que sembla en la trama de Lost. El motiu de creure aquesta relació -Jacob/Vincent- és perquè a la cabanya de Jacob hi havia el quadre d'un gos o perquè Vincent desapareix molt i es coneix l'illa com si hagués nascut allà.
3-Jacob és una versió de Locke ... però en vell! Aquesta teoria planteja que Jacob serà el Locke del futur.
4-Jacob és Christian Sephard. Segons la Bíblia, Jacob fou el primer en ser anomenat 'shepherd' ('pastor') per Déu. El sr. Christian (pare de Jack) és un Shephard que havia desaparegut de la seva caixa de morts en la primera temporada.... podria haver ressucitat a l'illa? Hi ha algú que diu que es tracta de l'esperit de Christian Shepard que s'ha quedat atrapat a l'illa.
5-Jacob és Enzo Valenzetti: Com ja sabem, el sr. Valenzetti és el responsable de l'eqüació amb el números maleïts de Hurley. Suposadament, aquest científic va morir en un accident d'avió a Europa però el seu cos no va ser mai trobat.... i si va fingir la seva mort i es va instal·lar a l'illa?. Tenint en compte que la seva xispa fou necessària per a crear la Iniciativa Dharma.... tot podria ser...
6-Jacob és Jack Shephard: A la serie vam veure una tatuatge de Jack que deia: 'Camina entre nosaltres però no és un de nosaltres'. Jack no volia abandonar l'illa però quan ho fa té la necessitat imperiosa de tornar: una part d'ell (Jacob) s'ha quedat a l'illa atrapat en el temps? El fet de que Los Otros no reconeguin a Jacob en Jack té sentit perquè l'únic que coneixia a Jack era Ben, i a Jack Ben l'admira.
7-Jacob és el Fum Negre: Podria ser que el Fum Negre adoptés la forma d'home i fes creure a Ben que existia... de fet, aquest fum podria haver pres la forma de Yemi (germà de Mr. Eko), del pare de Jack, de Walt, de la mare de Ben.... i de Jacob.
8-Jacob és una projecció mental de Ben: Quan Ben va portar a Locke a veure a Jacob el primer cop, semblava que quedaria clar que Ben estava 'pillat' i que Jacob només existia en el seu cap... i així fou? Ben és l'únic que coneix a Jacob, potser aquest només apareix quan Ben està a prop.... ¿potser es tracta d'una manifestació dels poders mentals de Ben?
9-Jacob és Jacob: Potser Jacob no és ningú que hem conegut fins ara. Es tracta d'un personatge nou que ens manca conèixer, que ens manca saber el seu passat... Alguns pensen que es tracta d'un jove amb poders amb els que va experimentar la Iniciativa Dharma... els experiments fracassaren i Jacob va perdre la seva forma corporal i es convertí en un únic ésser integrat a l'illa.
·
Sobre l'illa
Els creadors han declarat que l'illa té nom propi: Herbert Jablonski. ¿Herbert? Pot ser un homenatge a Herbert George Wells (conegut per H.G.Wells). ¿Jablonski? No s'ha trobat resposta
Hi ha qui diu que és l'Atlàntida....
·
Sobre l'estàtua i el món egipci
La misteriorsa estàtua on resideix Jacob sembla ser de procedència egípcia. A la mà de l'estàtua podem veure l''anj' o 'creu de la vida', el símbol de la vida dels egipcis. La presència d'aquest símbol ens remet a temes com la vida i la mort, la condició d'eterna, la recerca de la immortalitat. L''anj' també es relaciona amb el renaixement, amb la deesa Isis i Ossiris. La 'T' de la part inferior d'aquest símbol representaria els atributs sexuals masculins i l'ansa de la part superior del símbol representaria l'úter o pubis de la dona ... passant a simbolitzar, també, la reproducció o unió sexual.
Buscant simulituds de l'estàtua amb deïtats egípcies... podem pensar en:
Anubis: 'Senyor de la necròpolis' o ciutat dels morts, guia l'esperit dels morts a l''altre món'. Anubis també està relacionada amb la resurreció després de la mort
Seth: 'Senyor del mal i les tenebres', déu de la sequera i del desert. Déu de les tempestes, la guerra i la violència. Fou adorat però també temut donada la seva qualitat de protector-destructor. Sethe desenvolupa el paper de germà envejós, representant del mal.
Sejmet: 'la més poderosa', 'la terrible'... símbol de la força i el poder. Deesa de la guerra i la venjança. La seva ira era terrible però per als seus adoradors proporcionava domini sobre els seus enemics i energia per a vèncer la debilitat i la malaltia.... era sanadora.
Tueris: 'la Gran', deesa de la fertilitat, protectora de les embarassades.
·
Sobre el 'fum negre'
Es tracta de la 'criatura' vista més paranormal de Lost... una criatura volàtil, fosca i 'malrotllera' que va per tota l'illa amb males intencions, té records dels habitants de l'illa i és capaç d'alçar i sacsejar persones i coses com si fossin marionetes; no pot creuar valles sòniques. Tot i que no se sap d'on prové tothom li dóna un origen ancestral per vàries representacions en els mural d'un temple antic. Hi ha qui diu que podria estar controlat per AntiJacob o, fins i tot, ell mateix que ha adoptat aquesta forma.
Tot veient el final de la cinquena temporada, el capítol de The Incident, veiem com Juliet es estirada cap a l'interior del forat obert per la taladradora de forma similar a com el fum negre ha estirat a d'altres al llarg de la serie... ¿podria ser que l'incident a més d'alliberar l'energia electromagnètica que coneixem hagués creat el fum negre? ¿i que aquest fum fos un munt de partícules metàl·liques desintegrades per la bomba H que es mantenen unides?

Per a acabar, aquí us deixo un vídeo creatiu sobre els moments paranormals que s'han viscut a la serie ... trobaran tots resposta???



(per a veure el vídeo cliqueu aquí)

7 comentaris:

Laura ha dit...

ja falta menys per sortir de dubtes, ciutadà! però ja ho sap, que no ho resoldran tot?

Ciutadà K ha dit...

Ai, sí, Polita, ja ho sé...
i ja fa ràbia, ja...

a mi em fa gràcia la teoria dels Déus enfrontats ... la trobo épica i potent ... i vosté?

Ciutadà K ha dit...

Ah! per cert, crec que al post no ho he posat però al darrer llibre de Saramago -Cain- Déu té forma de fum negre... vaja, no????

Laura ha dit...

hmmm... interessant!

assumpta ha dit...

M'ho he llegit tot... i ara veig als comentaris que dieu que NO ho resoldran tot???
D'on ho heu tret això? No ens poden fer!!! Això nooooooooooo!
Si us plaaaaaaaaaaaaaaaaau!

Ciutadà K ha dit...

ja,ja,ja,ja ... Assumpta és que porten 5 temporades obrint incògnites, eh?? totes, totes, totes no les poden resoldre ... més que res perquè n'hi ha algunes que ni recorden que les han obert, segur!!!

quines ganes de que comenci, però, no???

Nur ha dit...

jo crec que l'essencial, ho resoldran, jo tb ho he llegit tot, i lo del gos mata!!!!! , com sigui una xorrada aixi, m'agafa algo!!!
Jo vull un final sorprenent, però bonic!!!
I quines ganes!!!!!