dijous, 1 d’abril del 2010

FELLINI AL CAIXAFORUM

La família K al complet (bé, menys Lila i Huma) van visitar l'exposició Fellini, El Circ de les Il·lusions al Caixaforum de Barcelona. Per al Ciutadà K, aquest espai i el CCCB, s'emporten la palma a l'hora de muntar exposicions monogràfiques interactives, que busquen transmetre atmòsferes, estats, més que 'objectes'. Estan més a prop de l'exposició 2.0 que de la forma 'moderna' de mostrar-nos l'art ... La podeu gaudir fins al 13/06!.
·
Pocs directors de cinema han dipositat en l'imaginari col·lectiu tantes referències, tantes icones com ell... i és que el sr. Fellini disposa d'un adjectiu propi: fellinià!!

·
En aquesta 'expo' repassem la trajectoria de Federico Fellini des de que amb 19 anys arribà a Roma per a treballar com a caricaturista gràfic fins a les seves darreres obres, quan ja era tot una institució en el món cinematogràfic; això ens ho mostren, però, no de forma cronològica sino per àmbits temàtics, submergint-nos en aspectes diferents de la polièdrica carrera del sr. Fellini, n'hi a 4 d'àmbits: Cultura popular (les obsessions del cinema exposades en els seus films), Fellini en acció (el procés creatiu), La ciutat de les dones (el món femení, una constant obsessió del cineasta), La invenció biogràfica (records infantils i somnis recurrents represents en els seus films). Se'ns mostres totes les seves constants: els somnis, el circ, el music hall, la gastronomia, el cinema, el paparazzi, el sexe,... mitjançant centenars de fotografies, dibuixos, notes de premsa... i, òbviament, pantalles per a recordar moments imiprescindibles de la seva obra i del cinema, com el de la Fontana di Trevi a la Dolce Vita.
·
Aquesta exposició demostra que -tot i la imaginació desbordant del sr. Fellini- moltes de les idees visuals i de guió del director de Rímini estaven basadaes en la realitat: fotografies i articles de premsa, aspectes quotidians .... tot passant pel filtre deformador del 'mestre'. L'exposició disposa d'un espai infantil per a que els més petits puguin pintar, retallar personatges emblemàtics dels films de Fellini i exposar-los (sí, els museus cada cop es tornen més familiars!)
·
Un bona exposició per navegar en l'univers fellinià !!
·
"La meva memòria no està feta de records.
De fet, trobo molt més natural inventar els meus records"
(Federico Fellini)
·
(per a veure el vídeo cliqueu aquí)

2 comentaris:

Carolina ha dit...

No sé què podria dir-li jo del senyor Fellini que no s'hagi dit ja... sí diré que I love CaixaFòrum, i que hi acostumava anar molts diumenges al matí abans d'un vermutet i que la trobo a faltar molt. Hi estic d'acord, un edific esplèndid amb unes exposicions i unes monografies fantàstiques. I una llibreria també molt xula (on si s'hi fixa, trobarà llibres traduïs per la senyora Kelitxi i una servidora ;)

Ciutadà K ha dit...

Oh, benvolguda Carol, després del que m'ha explicat sobre la llibreria...el Caixaforum encara té més valor !!
:)