divendres, 30 d’abril del 2010

SR. JOHN FORYSTHE

(1918-2010)


Potser el nom no els diu gran cosa, però, no em diran que no els sona la seva cara? ... Va nèixer amb el nom de John Lincoln Freund (a New Jersey), el seu pare el va empènyer al món artístic i va signar un contracte, de ben jove, per a la Warner Brothers i interpretà petits papers en molts films... fins que el 1943, a Destination Tokyo, arribaria el seu primer paper rellevant; fet que celebrà deixant la seva carrera artística i apuntant-se a l'exèrcit per a combatre en la II Guerra Mundial.
·
Acabada la Guerra es matricula en el Actors Studio (el 1947) i fou alumne del gran -i mític- Lee Strasberg, com Marlon Brando, Montgomery Clift i molts altres.... El sr. Forysthe interpetà un parell d'obres a Broadway fins que el 1955, sir Alfred Hitchcock, el contractà per al film 'Pero ... ¿quien mató a Harry?'; malauradament, aquesta no es troba entre les que tingué més éxit del mestre del suspens, fet que impedí que la carrera a la gran pantalla del sr. Forysth despegués.
·
Dos anys després (1957) arribaria el mitjà on es faria realment conegut i popular: la televisió. Es succeeixen sitcoms i, fins i tot, un programa a la seva mida: The John Forysthe Show (1965-1966). Ell fou la veu de l'invisible Charlie Townsend, sí, sí, la veu original del Charlie de Los Ángeles de Charlie (1976-1981), veu que tornà a interpretar en el remake al cinema: Charlie's Angels (2000), Los Angeles de Charlie: Al límite (2003).
·
Fou llavors quan entrà en la seva vida: Blake Carrington, el patriarca de la dinastia de Dinastia (1981-1989).... ara sí que el recordeu, no?? Amb aquest paper aconseguí 2 Globus d'Or i 3 nominacions als Premis Emmy.
·
A principis d'aquest mes morí ... i la seva imatge ens obre la porta del record i la nostalgia televisiva que tots portem dins.
·
Ai, els '80 ... compte que tornen !!!

4 comentaris:

juanitooo ha dit...

bon dia!!!
Ufff, jo l'unic que puc dir es que em sona la seva cara...

Ciutadà K ha dit...

No el conec personalment, amic Juanitooo, però té pinta de ser vosté molt jove ... m'equivoco???

Bon dia, senyor!

Nur ha dit...

Mareta meua!!!!!
Com et fa canviar la vida en 10 anys!!!!
Li sona la cara!!!!!
Em faig vella!!

Ciutadà K ha dit...

Sí, Nur, sí ... 'madurem' a marxes forçades ...