divendres, 21 de maig del 2010

LOSTMANIA (11): THE END ... i tantes preguntes!

Per què ....

... l'illa està submergida?
... Jack en totes les realitats sempre obté una segona botella d'alcohol en els avions, i si la demanéssim nosaltres ens manarien cordar-nos el cinturó?
... té una ferida a coll, Jack? Se la va fer mentres s'afeitava o té a veure amb l'Incident?
... està Desmond en l'Oceanic 815?
... Jack sempre fa cara d'ovella a punt de ser degollada? o de restrenyiment?
... ha desaparegut el cos de Christian Shephard, pare de Jack? On està?
... 'los Otros' que viuen dins del Temple van tant esparracats i els que hi ha fora viuen en una urbanització a la que només falta la tele per cable (si és que no en tenen)?
... tot el món sembla tan content d'ajudar a una assassina pròfuga o fer un passeig amb ella? (vegi's Kate)
... sempre que surt Ethan en algun flashback o moment posterior a la primera temporada sembla el tio més maco del món, si en les primeres aparicions feia un por que te cagaves i se't quedava mirant fixament com un psicòpata?
... Kate sempre va corrent d'aquí cap allà liant-la per l'illa i encara hi ha gent que li fa cas?
... John Locke rebutja una consulta gratis d'un prestigiós neurocirurgià? Ja està bé no cregui en miracles ni que sigui un home de fe en aquesta realitat, però, rebutjar alguna cosa gratis?
... Ilana va recollir les cendres de Jacob? Se'l pot ressucitar amb elles?
... Jacob sabia tots aquells noms i que eren aptes per a ser candidats?
... Jacob escrivia les seves llistes en les parets d'una cova? No hauria estat més fàcil utilitzar la pluma que li va donar a Sawyer nen?
... Richard Alpert no sabia res dels candidats? sempre es feia el xulo i semblava que ho sabes tot en les primeres temporades i ara sembla l'últim mono.... fins i tot Ilana sap més que ell (que ja és dir!)
... Jacob sembla bo i Némesis o anti-Jacob dolent? Els dos són bons però amb mètodes diferents? Els dos són dolents i te la pegaràs vagis amb el que vagis?
... tenen requisits els candidats? quins són? apart de ser personatge principal d'una serie, és clar, i tenir moltíssims traumes i problemes amb els teus pares...
... no van trobar mai el far a l'illa? A veure si serà veritat que a l'illa està Marina d'Or i encara no l'han vist!
... mostra reflexos els miralls del far? Són les cases dels candidats? les seves vides? es pot veure una part de la seva vida o tota? esculls el que veus o és com la programació de la tele?
... sembla que Claire no saltà en el temps? perquè estava infectada? o estava tan pirada que no se n'adonà?
... Ben sempre gasseja al seu pare en qualsevol realitat? d'acord, en aquesta realitat nova sembla oxigen, però, qui ens diu que no té un maquiavèlic i retorçat pla per a enverinar-lo a poc a poc?
... van acabar Danielle Rousseau i la seva filla Alex a Los Angeles? millor dit, per què tot el món acaba a Los Angeles en aquesta realitat? està allà, també, la tailandesa dels tatuatges de Jack?
... Richard Alpert, que abans semblava el rei de l'illa, ha perdut els papers i va corrent per la selva buscant la mort? tan desenganyat està de Jacob i tan espantat de d'anti-Jacob? o se li ha acabat el maquillatge d'ulls?
... a Tenerife de 1867 tot el món tenia accent llatí?
... Richard tenia accent cubà? ja posats, tenia els ulls pintats per què practicava per a reina dels carnavals de Tenerife?
... si no hi ha supervivents del Black Rock, estan 'los Otros'? qui són? estaven abans que Richard? van arribar entre 1867 i 1954, però, com? màgia?
... es fa servir l'illa com un tap? qui el va posar? com funciona exactament? conté reprimit el mal gràcies a les seves propietats electromagnètiques?
... sembla que el mal de l'illa sigui una cosa diferent a l'anti-Jacob? és quelcom pitjor? és l'infecció? és el dimoni? Cthulhu?
... Jacob no pot ressucitar a ningú però sí donar la vida eterna? tindrà alguna explicació científica? màgia, again?
... l'home de negre trenca l'ampolla de vi que li entrega a Jacob? simbolitza que hi ha altres maneres d'escapar de l'illa apart de treure el tap? trencar les regles? destruir-ho tot?
... Zoe i, en general, tots els personatges nous d'aquesta temporada, tenen tan poc carisma?
... l'exèrcit de Widmoe sembla més aviat una colla de nerds informàtics? els millors els va perdre en el vaixell del final de la quarta temporada?
... vol utilitzar Widmore a Desmond? com pensa frustrar els plans d'anti-Jacob (o Némesis o Adversari)?
... Desmond és el millor personatge de la història de Lost? per què tenim la sensació de que va ser la peça crucial de la partida final?
... s'entesten en no dir-nos el nom de l'anti-Jacob? és que no importa per a seguir la trama? o perquè és tan sorprenent que el guarden per al final? es diu Jack? Aaron? Vincent? Sauron?
... està la mare adoptiva dels bessons a l'illa? per accident, també? ja estaba allà? fou la primera guardiana o va heretar el càrrec d'algú? s'ha d'opositar o amb beure vi ja n'hi ha prou?
... és tan important la llum de la font? és electromagnetisme amb alguna cosa afegida? per què la portem tots/es dins? és la llum de la vida? és l'energia del cosmos? és una canço de Disney? aprofitant l'ocassió, per què han d'haver floretes mones al voltant d'ella?
... en 2.000 anys cap habitant de l'illa ha trobat la llum de la font, tenint en compte, que molt discreta no és?
... no es pot entrar en contacte amb la font? ja veiem que et pot convertir en un Fum Negre força desagradable, però, no havíem quedat que era preciosa, valuosa i bona? és que també té un component maligne? o és que no és ni bona ni dolenta sinó que en males mans pot fer el mal?
... no tenim clar exactament qué conté l'illa? el mal? la llum? són el mateix? el poder de la vida, la mort i la ressurrecció?
... el pou atrau un ganivet llençat a gran velocitat i, en canvi, dins d'ell es pot treballar amb instruments metàl·lics? és un electromagnetisme selectiu i només li agraden les coses que volen? siguin ganivets o avions?
... com aconsegueix la mare destruir el pou i el poblat i matar als seus habitants? tenia algun poder amagat? podia transformar-se en Fum Negre? invocar-lo? utilitzar l'energia de l'illa? era Jedi?
... al caure a la font de llum anti-Jacob es transforma en Fum Negre? fou pel contacte amb la part maligna de l'energia? els humans no poden soportar-la? per què el seu cos queda mort i el Fum és només la seva ànima o consciència? són l'encarnació dels seus sentiments i pensaments negatius? caigui qui caigui passa el mateix? o poden sortir colors diferents depenent de l'estat d'ànim del qui s'hi llenci?
... no tenim clara la missió exacta de Desmond? sembla que haurà de resistir una gran quantitat d'electromagnetisme però per a què? moure un altre cop l'illa? en el temps i l'espai? en ambdós? enfonsar-la? unir les realitats? quin és el seu sacrifici? morir? separar-se per a sempre de Penny?
... Widmore diu a Desmond que Penny i tot el que estima desapareixerà si l'anti-Jacob guanya? és perquè la realitat que coneix deixarà d'existir? perquè s'imposarà la realitat paral·lela? és Widmore un alarmista i l'únic que vol l'anti-Jacob és veure món i separar-se del 'cansino i soso' de Jacob?
... sap tantes coses Eloise? qui és? la guardiana de l'ordre de les coses? de quin bàndol està, realment? és l'Oracle de Matrix i li donarà a Desmond a escollir entre una píndola vermella o una blava? podrà Desmond volar?
... aquesta realitat nova sembla una mena de bombolla en la que els seus desitjos es tornen realitat? és provocat per l'anti-Jacob? per ells mateixos? és un somni de Vincent (el gos)?
... Desmond atropella a Locke? per a fer-li veure la veritat amb una experiència propera a la mort? per a que es trobi amb Jack en el que sembla que sigui l'únic hospital de tota la realitat alternativa? ho fa per a venjar-se del que li ha fet el fals Locke a l'illa? per què no atropella a Ben, també, doncs?
... l'anti-Jacob tira a Desmond al pou? pretén eliminar-lo o només impedir que faci quelcom? realment és bona idea tirar-lo a un pou que pot comunicar amb les bosses electromagnètiques de l'illa? no és, una mica, com mullar a un Gremlin?
... el pou és tan de cartró-pedra? cada cop tenen menys pressupost per a fer que no es notin les coses? van improvisant sobre la marxa i un matí diuen: "per a demà volem un pou molt, molt antic", "molt molt antic no podrà ser, eh?", "espera, el teu cunyat no tenia un pou de cartró-pedra al costat dels gnomos del jardí? porta'l!"
... Michael i les altres ànimes estan pressoneres a l'illa? pels seus mals actes? com poden alliberar-se? poden? s'enterarà Walt algun dia que el seu pare ha mort?
... ha sortit Ilana a la serie? per a crear expectatives i tallar-les d'arrel?
... si els escollits no poden morir-se ni suïcidar-se fan esclatar la bomba? figura que es maten entre ells/es? algun dia vindrà Jaconb amb un llibre d'instruccions a explicar-nos les rebuscades regles de l'illa? les té escrites o se les va inventant sobre la marxa?
... en els seus darrers moments els coreans se'ls passen parlant en anglès? per a que el públic ianqui empatitzen amb ells? Jin havia oblidat el coreà en 3 anys a Dharma? Sun havia oblidat, ara, la seva llengua materna? els guionistes havien perdut el diccionari anglès/coreà, coreà/anglès?
... Jin prefereix morir i deixar orfe a la seva filla? qui cuidarà de Yeon? si Kate surt de l'illa o farà ella i muntarà una guarderia?
... han desaparegut del mapa Rose i Bernard?
... després del final que han tingut Sun i Jin no sembla que hi hagi ningú/a intocable en aquesta serie? ni Hugo ... acabaran tots morts? tindrem prou mocadors?

Tantes preguntes i només un final ....


THE END ...

el 24 de maig acaba la partida ...

(preguntes extretes de SeriesTVBlog)

4 comentaris:

Laura ha dit...

"... Desmond és el millor personatge de la història de Lost? per què tenim la sensació de que va ser la peça crucial de la partida final?"

SÍ! SÍ! SÍ!
:))

juanitooo ha dit...

Ho veu ciutadà com voste tambè necesita respostes...

Ciutadà K ha dit...

No, no, no s'equivoqui, benvolugut Juanitooo... jo formulo preguntes... NO necessito respostes, que és diferent!.
Inevitablement, quedaran 'coses' per contestar, moltes! però jo ho portaré bé! no vull que m'ho contestin tot ... aquesta és una de les gràcies de la serie ... tot el que ens obre...

(ai, ai, que jo sé d'un que quedarà frustrat amb el final....)

NUR ha dit...

uffffffffff!!!!!!!!!!!