dimecres, 2 de juny del 2010

SR. MIQUEL CORS

(1948-2010)
·
La setmana passada, amb només 61 anys, moria el sr. Miquel Cors... un clàssic de la televisió d'aquest país. Fou actor de cinema, de teatre, de doblatge, cantant i activista contundent contra l'especulació urbanística del seu poble d'adopció Valldoreix. Fou parella de Sílvia Munt i de Nina.
·
Ell fou un dels protagonistes del primer culebrot popular de la història de TV3: Poble Nou. un serie que ens enganxà durant 112 episodirs (un rècord per l'època, un tonteria en l'actualitat). El persontage de l'Antoniu Aiguader, la seva brusquetat i duresa en les seves formes combinava amb una tendresa amagada que en alguna ocassió (poques!) mostrava. L''Antoniu' fou 'EL' personatge del sr. Cors, fes el que fes després, hagués fet el que hagués fet abans....
·
La recordeu?
·
Ell tenia un passat professional sòlid abans d'entrar a la tele: Primer fou cantautor (un èxit 'relatiu' fou la cançó Fill de Vídua, amb lletra de Pere Quart). En el món del teatre s'integrà a l'Assemblea d'Actors i Directors i en la dècada dels '70 va participar en l'ocupació reivindicativa del Born per part del grup de Treballadors de l'Espectacle; i com a actor de teatre, participà en, per exemple, Flors, turbants i barretines, Ondina, Cal dir-ho? i Sarabanda (la seva darrera obra, la temporada passada)... Com a actor de cinema va participar -després de Poble Nou- a Mi hermano del alma, Material Urbano o El truco del manco. Com a doblador havia estat la veu de Danny Glover, John Hurt i el Mojo Jojo de las Supernenas, entre molts altres personatges.
·
El sr. Miquel Cors fou un persona de caràcter, sincer i contestatari que no dubtà en aprofitar l'oportunitat de ser pregoner de les Festes Majors de Valldoreix per a recitar un discur irònic i contundent etiquetant a l'alcalde de 'faraó'... un crack el sr. Miquel Cors !!!
·
Aquí us deixo un vídeo amb la vessant artística més desconeguda del sr. Cors
·
·

4 comentaris:

Nur ha dit...

que jove, no?

Carolina ha dit...

Vaja, doncs jo he treballat molts anys amb la seva cunyada, i no ho sabia, que s'havia mort, feia temps que estava fotut del cor :(

òscar ha dit...

Un crack molt i molt coherent, segons sempre he llegit.

Ciutadà K ha dit...

Sí, Carol, d'un atac de cor... molt jove, massa !!

Era un senyor que em caia molt bé, se'l veia autèntic!!