dijous, 5 d’agost del 2010

SR. IRVING PENN

·
A finals de l'any passat moria un dels fotògrafs contemporanis més importants, especialitzat en el món de la moda i la 'cosa fashion', en general. El sr. Irving Penn moria a Nova York als 92 anys després d'haver-se passat tota una vida fotografiant les belleses d'aquest món.
·
El sr. Penn va nèixer a New Jersey, però de ben jove es va traslladar a Nova York. La seva formació inicial fou en disseny a l'Escola d'Arts Industrials de Filadelfia (1938), després va marxar un any a Mèxic per a dedicar-se a la pintura. La seva primera fotografia professional fou la portada de Vogue de l'01/10/1943 ... i des de llavors no va parar.
·
Per la seva càmara va passar la flor i nata de la intel·lectualitat i el món artístic de la postguerra: Pablo Picasso, Joan Miró, Salvador Dalí, T.S. Elliot, Arthur Miller, Tennessee Williams, Woody Allen, Ingmar Bergman, Janis Joplin, Truman Capote, Marcel Duchamp... Caracteritzat per retratar en pla curt, això permetia accentuar la personalitat del/la que es posava davant del seu punt de mira, en unes fotografies on els grisos i els negres eren molt presents. El seu treball era bàsicament d'estudi ... en el seu estudi. Les seves fotografies estan carregades d'estil, de classe, de distinció... Possiblement, la foto de Picasso de 1957 feta a Cannes -que veieu aquí- sigui una de les més conegudes.
·
Va estar casat durant 42 anys amb la model Lisa Fonssagrives...
·
·
Us deixo amb un vídeo dels treballs més fashion del sr. Irving Penn