dijous, 2 de desembre del 2010

GOTAS DE AGUA, L'ESTRENA

·
Aquest diumenge 05/12 (18:00) al nou Auditori Fira d'Amposta s'estrena el curtmetratge Gotas de agua. Es tracta d'una proposta interessant i molt recomanable.
·
El director és el sr. Jaume Moya de Juan, un ampostí de només 24 anys, que ha estudiat Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra; precisament, aquest curt és el projecte final de carrera d'ell amb 4 estudiants més. Hi han col·laborat 50 persones entre professionals i col·laboradors i compta amb la música del sr. Tomàs Simón.
·
La història ens situa en plena Guerra Espanyola del '36: els republicans han aconseguit creuar el riu Ebre i guanyar territori. Ara el bàndol nacional comença una ofensiva per recuperar les terres perdudes. En Joanet i en Toni són dos joves soldats de la Lleva del biberó que van ser allistats per combatre a la última gran batalla republicana, la Batalla de l’Ebre (1938). Formen part d’un grup de soldats republicans que hauran de recórrer les terres del sud de Catalunya per reforçar posicions. Les inclemències i la crueltat de la guerra fan que en Joanet prengui la decisió de canviar de bàndol. Al llarg del seu camí apareix en Íber, un home misteriós que canviarà el seu destí.
·
Ha estat filmada al Pont Penjant d'Amposta, al poble vell de Corbera d'Ebre, a la cota 705 de Serra de Pàndols (Gandesa), a Miravet, a la Catedral de Vi del Pinell de Brai, a la platja fluvial d'Aldover i al Delta de l'Ebre ... com podeu veure, es tracta d'un projecte ambiciós en el que s'hi han invertit moltes il·lusions i moltes ganes.
·
Els que pensem que el passat s'ha de mantenir viu i que només recordant podem evitar que les coses es repeteixin, creïem que propostes com aquestes poden ajudar a aconseguir-ho.
·
Així doncs, ens veiem el diumenge per a gaudir del curt i participar en el col·loqui amb els creadors i actors que es farà tot seguit. Gotas de Agua es presentarà a Barcelona el 10 de desembre.

1 comentari:

pati di fusa ha dit...

molt bona pinta! l'argument fa pensar una mica en "soldados de salamina".