dilluns, 21 de febrer del 2011

UN RADIOCASETE PER A SPOTIFY

·
Estem encantats i encantades amb l'Spotify, no? Un gran invent! Fa un any que visc amb ell i és una meravella per a redescobrir músiques quasibé oblidades sense necessitat de buscar-les per la xarxa. Ja disposa d’un catàleg de més de 7 milions de cançons i pugen una mitjana de 10.000 cançons diàries.
·
Sembla que aquesta aplicació de música -via streaming- ha plantejat una opció legal, des de la xarxa, a la crisi del mercat discogràfic (tenint en compte el descens de vendes en aquest sector del 43% en els darrers 5 anys); un model a seguir que satisfà a les diferents parts implicades en el negoci musical: tenen acords (i en sóc accionistes) amb grans productores com Sony BMG, Warner, Universal i EMI; i l’usuari està content i satisfet amb un sistema ràpid, còmode, agradable i exhaustiu per escoltar música.... el que no acaba sent és massa rentable, encara, i fa falta que augmentin molt els usuaris/es premium per a que el negoci surti rodó i no li passi com altres models que no han acabat de despegar, com last.fm o yes-fm.
·
Spotify va nèixer a Suècia de la mà dels senyors Daniel Ek i Martin Lorentzon, dos empresaris tecnològics que l’any 2006, acompanyats de 50 programadors, van voler donar una solució més ràpida, segura i que millorés la pirateria musical. Si és que un cop l’has descobert és molt difícil que no t’hi quedis a viure, els seu amplíssim catàleg de cançons permet bucejar, buscar i remenar sense haver de descarregar-te’n cap i escoltar-les de forma immediata.
·
La darrera notícia relacionada amb l’Spotify ens arriba de la mà d’un enginyer català, el sr. Jordi Parra, que ha inventat una radiocassette per a Spotif, -sí, una idea tope vintage!-. Ell l’anomena Spotify Player, i es tracta d’un reproductor en forma de caixa (tipus transistor, el podeu veure en la fotografia) que funciona amb uns petits disquets (tipus ‘tazo’) que porten llistes de produccions definides per l’usuari, el ‘transistor’ envia una ordre al PC per a que accedeixi a Spotify i pugui reproduir la llista de cançons. Podeu veure el procés d’invenció i construcció molt ben detallant en el seu blog. L’invent és una forma de cossificar quelcom –l’streaming- difìcilment cossificable i de poder-ho regalar. L’aparell disposa d’un roda grossa per a controlar el volum i tecles per anar endavant o endarrera en la cançó... com si es tractés d’un radiocassette... segons l’inventor “echo de menos poder escuchar música de un casete o de una radio vieja que puede estar por la cocina y se encienda con sólo pulsar un botón”... l’inventor, el sr. Parra, és un cotitzant enginyer que marxarà el mes vinent a Xicago per a treballar a Ideo, una de les majors empreses de disseny industrial del món.
·
Ai, per molts avanços tecnològics, hi ha qüestions nostàlgiques que ens fan aguditzar l’inventiva
...

.

11 comentaris:

Vane ha dit...

Bon dia Sr. K!!!
Si que és un gran invent això dels Spotify, el que no trobo massa correcte és que si no tens invitació.. no i pots accedir, i tenir una invitació no és fàcil.. a mi m'agradaria enviar-ne, ja que és fantàstic, però no en tinc cap i no ser com s'aconsegueixen..
Tot i això és un gran invent per descobrir cançons, per escoltar les antigues i per poder compartir els teus gustos..

Ciutadà K ha dit...

Bon dia, Vane!
jo també estic encantat amb aquest invent... però, ha de saber que ja és possible utilitzar Spotify sense invitació, clicka aquí: https://www.spotify.com/es/invitation/

A mi em queda un invitació, si vosté vol li envio aquí vulgui en nom seu .... :P

Al Ciutadà K tenim moooolta vocació de servei... ;)

Anònim ha dit...

Pel que he entés jo,... Es com un reproductor mp3 que va enchufat al Pc, per què si no te electricitat no funciona. Així no és un invent portàtil i crec que només fa funció d'altaveu, perquè les llistes de música definides per l'usuari ja ho tenim dins del mateix programa del Spotify.

Tot i així el trobo un invent molt original, a la vegada mordern i "antic".

Ciutadà K ha dit...

Hola Lenea,
La gràcia de l'invent és l'aspecte aquest antic, el disseny, pensa que el sr.Parra el que és és dissenyador... pel que jo he entés no hi ha cables. La caixa va en bateria i es connecta al PC per radiofreqüència i en el tazo que s'enganxa a l'aparell tens la llista de reproducció. És una forma de tenir la música en el punt de la casa que vulguis sense el PC ni cables ... òbviament, caldria veure en directe i provar-lo, és clar!!!

pati di fusa ha dit...

ai que monoooooooooo... m'encanta!

Vane ha dit...

Bon dia!!!
No ho havia vist que es podia fer, però alguna pega havia de tenir, i li he trobat, et donen una sèrie d'hores, em sembla que són unes 20, suposu que a partir d'aquí, bye bye...
A vostè no li fa falta la invitació? Perquè si és així, i de veritat, potser li demanaria si se'ns tanca amb la finalització de les hores..

Ciutadà K ha dit...

Ei, Vane, ara mateix està sortint una invitació a l'Spotify des de les Terres de l'Ebre al seu mail...

:)

a gaudir-lo !!!

Vane ha dit...

MOLTES GRÀCIES!! De veritat!! MOLTES GRÀCIES!!
M'acaba d'arribar ara mateix.
Moltes gràcies des de la Catalunya central... jejeje!!

Ciutadà K ha dit...

De res!
Ja sap que el Ciutadà K té molta vocació de servei ;)

(què sàpiga que si he trigat en enviar-li és perquè no m'havia quedat clar que fos per a vosté, sinó ... el dilluns ja l'hagués tingut! :P )

Oriol López ha dit...

Curiós invent!

Ciutadà K ha dit...

Certament, molt curiós, sr. López, el que no sabem és si tindrà massa sortida comercial ...

Gràcies per la seva visita!