dijous, 28 d’abril del 2011

D'A 2011. FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA D'AUTOR

Demà s'inaugura un nou festival de cinema a Barcelona, es tracta del D'A 2011. Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona. Del 29 d'abril al 8 de maig.


Es tracta de la primera edició d'una proposta que té -el necessari- objectiu de fer 'visible' un tipus de cinema que resta 'invisible' i sense distribució a les nostres pantalles fruit de la pressió i invasió del cinema crispetaire i hollywoodià.


En paraules del sr. Ríos -director del festival- podrem gaudir en la seva programació de "cinema invisible, inèdit, independent, d'art i assaig" que ens fan pensar amb noms propis com, per exemple: de Oliveira, Amalric, Herzog, Kitano, Lacuesta, Canet, Hong Sang-Hoo o Assayas.


El D'A 2011 compta amb una programació de més de 60 títols, entre llargmetratges de ficció, documentals i crutmetratges, que es projectaran en els Cinemes Aribau Club i la Filmoteca de Catalunya i estaran englobats en les seccions: Direccions, Àsies, Promeses de l'est, Autoria Catalan i D'@ (films que es veuran en el portal de cinema on-line Filmin). Dins de la programació podrem gaudir de la nova peli en 3D del sr. Werner Herzog -Cave of forgotten dreams-, del sr. Guillaume Canet -'Pequeñas mentiras sin importancia'-o del sr. de Oliveira -'El extraño caso de Angelica'-.


La retrospectiva d'aquesta primera edició estarà dedicada al director de culte (i raro com pocs): el sr. Guy Maddin (un habitual a l'hora de rebre premis en el Festival de Sitges), autor de 'perles' com The Saddest music in the world o Dracula: Pages from a virgin's diary.




Aquells films que han estat reconeguts i premiats en els festivals d'arreu del móm ara podrem tenir l'oportunitat de veure'ls en pantalla gran... una delícia per a cinèfags i cinèfils.