dimecres, 15 de juny del 2011

DESCOBRINT A MAZONI

Hem descobert a Mazoni o al sr. Jaume Pla, que ve a ser el mateix. Cantautor, músic i productor musical de la Bisbal d'Empordà i nascut fa 34 anys. Jo m'he submergit seriosament en la seva feina ara...

El sr. Jaume Pla porta molts anys en el món de la música; amb només 13 anys va formar un grup musical amb Carles Sanjosé (Sanjosex, algun dia parlarem d'aquest senyor, també) i més tard fou el cantant del grup Holland Park amb els que va editar 2 discos: Welcome to Holland Park (2002) i Thing were easier when we played music (2004)... el sr. Pla es va frustrar perquè la indústria discogràfica no els feien cas, així que va emigrar a Amsterdam amb la intenció d'abandonar la Música, però allà va nèixer: Mazoni, un nou projecte en solitari.

Amb Mazoni va continuar cantant en anglès en el seu primer disc: 7 songs for a sleepless night (2004). En el 2006 presenta Esgarrapada, cantat tot en català i amb un senzill d'èxit No tinc temps. Amb el següent treball -Si els dits fossin xilòfons (2007)- va ocupar les portades de Benzina i Enderrock. Dos anys després vindria: Eufòria 5-Esperança 0 (2009).


Mentrestant, el sr. Pla va fer diverses col·laboracions, per exemple amb el sr. Pau Riba a la Banda dels Lladres (2006); amb Helena Miquel (de Facto Delafé y las Flores Azules), Bikimel i Gemma Solés a l'espectacle Mazoni i les Mazoni; i el convidaren a múltiples festivals de música com Primavera Sound, BAM, Altaveu, Cap Roig, Senglar Rock... fins i tot a festivals dels EEUU.

L'any passat va protagonitzar una marató de concerts en 31 dies consecutius per tota Catalunya, recollit en el disc 13.31.

El sr. Mazoni
porta des del 2006 fent 50 concerts l'any !! Aquest any ha estat l'encarregat de tancar el Festival de Guitarra de Barcelona en el Palau de la Música Catalana per presentar el cinquè treball: Fins que la mort ens separi (2011). Un títol que recull les temàtiques de les cançons: mort, suïcidi, dubtes i por... En el seu primer Palau, Mazoni es va deixar acompanyar dels amics Sansojex i David Carabén (dels Mishima).

El sr. Jaume Pla ha deixat 'coses' pel camí des de que publicar les seves cançons: ha deixat un grup per cantar en solitari, ha deixat l'anglès per expressar-se en català i ha deixat l'estil més guitarrer dels primers treballs per a mostrar-se més espiritual, fins i tot, oníric.


Aquí teniu el seu darrer clip: Tots Sants.



(si algú/na vol quelcom del sr. Mazoni, només ho ha de dir...)