divendres, 15 de juliol del 2011

FAENA DE MULETA DEL SR. BARCELO

Aquest quadre que veieu aquí -de 1990- és una obra del sr. Miquel Barceló, porta per títol 'Faena de Muleta' (si ampliéssiu la imatge veuríeu que la taca que hi ha en un extremdel cercle de color més clar -que representa una plaça de braus- és un torero amb la seva muleta i tot). Va ser subhastat per 4,4 milions d'euros a Christie's, a finals de juny. Amb aquesta xifra el sr. Barceló s'ha convertit en l'artista viu de la penínsul·la més cotitzat. Aquest reconeixement, fins ara, el tenia el sr. Antonio López que van arribar a pagar per la seva obra Madrid desde Torres Blancas, 1,74 milions d'euros. Com ja vam comentar aquí mateix, amb aquella obra el sr. López havia superat els 962.362€ de La Rosa Blanca del sr. Barceló.... sense cap mena de dubte la cotització dels artistes actuals (i vius) està en mans d'aquests dos mestres.

En la mateixa sessió de Christie's en la que el sr. Barceló va tornar a superar al sr. López, un col·leccionista d'art va pagar 3,78 milions d'euros per una escultura de 1992 del sr. Juan Muñoz (mort l'any 2001), superant el seu propi récord (que estava en 3,4 milions).

En els temps que corren, llegir (perquè imaginar ja és més difícil) aquestes xifres provoquen -entre altres coses- com un vertigen, no?.