dimarts, 13 de setembre del 2011

EL SR. ALBERT SERRA I EL SEU DRACULA/CASANOVA



Si en el nostre petit país hi ha un director de cinema excèntric, raro, irònic, lliure i provocador, aquest és, sense cap mena de dubte, el sr. Albert Serra, un amant del cinema que amb només 2 films s’ha posicionat com un dels autors més valorats d’Europa. Cada nou projecte és motiu de sorpresa i alta expectativa. El nou projecte del sr. Serra és una altra road movie. El nou projecte del sr. Serra és una altra deconstrucció de referents culturals europeus. Dues característiques presents en la seva curta filmografia: Honor de cavalleria (2006) amb el Quixot i Sancho; i El cant dels ocells (2008), amb els Reis d’Orient.



Aquest director és capaç d’afirmar: “Jo menyspreo el públic, com Gadafi menysprea els seus seguidors. És una característica habitual dels dictadors: el menyspreu. I si parlem de cinema, menyspreo el públic; especialment el meu”... ¡toma ya! .



El sr. Serra acaba d’anunciar el seu nou projecte que portarà per títol: Història de la meva mort; i parlarà de Casanova i Dràcula... junts, barrejats, dialogants. El film tractarà de la llum que representa la racionalitat del segle XVIII al seu camí cap a la foscor del romanticisme del segle XIX... “un viatge de la sensualitat a la sexualitat; del dia a la nit” (Serra dixit). Del lluminós seductor que fou Casanova a l’astut i tenebrós Dràcula. El film començarà el rodatge a Romania acompanyat del seu equip habitual i present en els seus anteriors films; després continuarà per França fins acabar a Barcelona... Diu que té un guió que no pensa ensenyar als actors, vol que la cosa flueixi i vagi per on el destí els porti ... ai, mareta meva ...


2 comentaris:

Eva ha dit...

No he vist cap de les seves pel·lícules però veient l'apreci que sent cap al públic, probablement no veuré ni les antigues ni les noves.

Sr. Serra: Si el que vol és cridar l'atenció surti al carrer a fer performances... però faltar al respecte... queda molt lleig!

Ciutadà K ha dit...

je,je,je,je m'encanta que s'adreci d'aquesta forma al sr. Serra, demà quan vagi a fer el cafè amb ell li comentaré... :P

Deixi l'orgull d'espectadora ferida i vegi alguna peli seva... són tota una experiència!!! positiva o negativa ... ja m'ho dirà vosté en veure'n alguna.