dimarts, 18 d’octubre del 2011

SITGES 2011 !!!


El Festival de Sitges ha tancat les portes fins l’any vinent... aquest cop sense la nostra ‘encantadora’ presència però tot i no haver-hi anat hem estat alerta del què passava i ens hem adonat d’allò que ens hem perdut i haurem de perseguir per a poder-ho gaudir.
Detalls d’aquest Festival:
- Eva: Va passar pel Festival de Venèzia, ha aconseguit distribució als EEUU i va ser l’encarregada d’obrir el Festival de Sitges 2011: Eva de Kike Maíllo, film de ciència-ficció, però també thriller, melodrama, carregat d’efectes especials i amb la robòtica com a punt central de la història va convèncer.
- El nou film de Coppola: Twixt, un film petit (en la línia dels seus darrers treballs), un conte gòtic amb la veu en off de Tom Waits i protagonitzat per Val Kilmer, Bruce Dern i el fantasma d’Edgar Allan Poe, una mena de film exorcisme sobre la mort del seu fill.
- Emergo un interessant film barreja de casa encantada i refregit d’altres títols de gènere però ben filmada i que ens parla d’un bon director en potència.
-The Yellow Sea del coreà Na Hong-jin (que triomfà a Sitges amb The Chaser), una història cosina germana del Collateral de Michael Mann, la d’un taxista corà emigrat a Xina que accepta l’encàrrec de matar a algú, un thriller brillant!.
- Sobre premis: Mélies d’Or (premi de la Federació Europera de Festivals de Cinema Fantàstic) per a Alex de la Iglesia. Premi honorífic per al sr. Gonzalo Suárez. Premi d’honor a Jaume Balagueró, espectador fervorós del festival quan era jove, en el lloc que va presentar el seu debut (Los Sin Nombre), un premi precipitat però una bona forma de promocionar el seu nou film i de deixar clar que el Festival de Sitges estima al director lleidatà. No ha dirigit REC 3 (ho ha fet Paco Plaza sol) però sí dirigirà REC 4.
- Nacho Cerdá va portar el seu invent: Phenomena a Sitges, amb Phenomena Grindhouse tot projectant La Matanza de Texas 2 (de Tobe Hopper) i El más allà (de Lucio Fulci).
- Els premis: el Jurat format per Lisa Marie (presidenta), Kim CasaS i J.A. Bayona, entre d’altres, va decidir que la Millor pel·lícula del Sitges 2011 fos Red State de Kevin Smith, un film meitat film de terror i meitat thriller polític molt crític amb la societat nordamericana; i que el millor actor sigui per aquest film d’Smith per a Michael Parks. Millor director per Na Hong-jin (per The yellow sea) i premi del Jurat per Attack the Block (de Joe Cornish). Millor actriu per a Brit Marling d’Another Earth i millor efectes especials per a Eva.

Films destacables que haurem de veure ... preparats, llestos, ja !!

Aquí teniu al sr. Smith agraïnt el premi ...