dimarts, 21 de febrer del 2012

SR. DAVID KELLY

_
(1929-2012)

El sr. David Kelly tenia 82 anys i una àmplia trajectòria en el cinema i el teatre, però la seva cara se'ns fèu coneguda gràcies a un dels seus últims treballs i, potser, el més entranyable: l'avi de Charlie, el de la fàbrica de chocolate de Tim Burton.

El sr. David William Kelly va nèixer i morir a Dublin (Irlanda) i, de ben petit, la seva passió fou la pintura i va destacar com a aquarel·lista notable; però als 8 anys puja a l'escenari del Gaiety Theatre de Dublin i no en va baixar. Va  interpretar Shakespeare, Beckett fins que a l'any 1951 va fer una intervencio fugaç en un sèrie per a tornar al teatre. 5 anys després va fer de figurant a Fals Culpable del sr. Hitchcock. Malgrat aquestes intervencions la seva feina estava als escenaris.

Als anys '60 va aparèixer en alguns films en papers de secundari, va intervenir en diferents programes radiofònics i, sobretot, és destacable la seva presència en diverses sèries de la televisió britànica a la dècada dels '70 (El nido de Robin, Fawlty Towers).

Posteriorment, vingueren altres papers a Despertando a Ned, Flower Power, i, sobretot, l'antranyable avi de Charlie y la fábria de chocolate (versió Burton), després vingueren l'espanyola La caja Kovac i el seu darrer paper al conte Stardust (2007, amb la sra. Pfieffer i el sr.De Niro, entre d'altres).

La seva cara d'entremaliat, gamberro i xistós va donar una llum especial en cada una de les pelis que participà.