dijous, 8 de març del 2012

ROSA, UN CURT DE JESUS ORELLANA

_
_
A principis de gener, el meu amic Pau, mitjançant un article del Diari de Tarragona, em va descobrir un curtmetratge nominat als premis Goya: Rosa, del tarragoní Jesús Orellana. No es va emportar el premi, ja ho sabeu, l'aconseguí Birdboy, però Rosa és un curt visualment molt potent, barroc, apabullant i en el que hi trobem ressons de Matrix o Blade Runner.

Al sr. Orellana (30 anys) li va costar un any acabar el curt, delineant de formació va reorientar-se cap al còmic. Rosa va ser promocionat, principalment, a la xarxa i presentat a diferents festivals del món.... entre ells, en el festival que li feia més il·lusió mostrar-lo: el de Sitges; la seva recompensa va arribar sent el curt escollit en la gala inaugural.

El sr. Orellana ha viscut un final d'any molt mogut, de no haver sortit mai d'Espanya es van posar en contacte amb ell la Warner, la Fox, la Paramount, entre d'altres gran estudis, i el van fer volar cap a Los Ángeles. El resultat? Els estudis 20th Century Fox l'han fitxat per que pugui convertir Rosa en llargmetratge i en imatge real. I tot això, després d'haver realitzat el seu curt 'sense un duro', segons les seves paraules.