dimarts, 8 de maig del 2012

EXPO DEL SR. BURTON A PARIS

_
La millor exposició que se li ha dedicat al sr. Tim Burton va aterrar el març passat a París i s'hi estarà fins al 5 d'agost. Va ser concebuda i estrenada al MoMA de Nova York, va viatjar a Los Angeles (eh, Isaac??), després a Melbourne i, finalment, a Toronto. Però el director Costa Gavras i Serge Toubiana (director de la Cinemateca francesa) van convèncer al mateix director del MoMA per a que els deixés presentar la joguina a la capital de França. Segons diuen, el mateix Tim Burton es va manifestar encantat amb la idea de veure el seu món cinematogràfic exposat al país de Georges Méliès, per a molts/es l''inventor' del cinema fantàstic.

El resultat és una espai de 600 metres quadrats amb més de 700 objectes relacionats al món mega-creatiu del sr. Burton: dibuixos, fotografies, figures... per a donar a conèixer les seves múltiples vessants creatives: dibuixant, pintor, videasta, fotògraf, inventor d'escultures... Acompanyant l'exposició es veuran totes les obres del director, incloent els seus primers curtmetratges pocs cops vistos en pantalla.

Els/les que som seguidors del sr. Burton ja coneixem l'univers infinit d'aquest autor: superherois, extraterrestre, fracassats i excèntrics de tota mena injecten de màgia la Realitat, sovint  massa avorrida. Segons el comissari de l'exposició el sr. Burton és el fill bastard del sr. Edgar Allan Poe i Walt Disney... és una bona definició!

Aquí us deixo el tràiler del nou film del sr. Burton: Dark Shadows, que tenint el compte l'avançament de les seves imatges tenim una ganes boges que arribi Frankenweenie, que segur que serà un Burton de veritat!!!