dimarts, 4 de setembre del 2012

SR. CARLO RAMBALDI


(1925-2012)
 
Fa uns dies moria un dels metres dels efectes especials més veterans: el sr. Carlo Rambaldi, als 86 anys. Ell fou responsable de que personatges clàssics de la ciència ficció tinguessin l'aspecte que van tenir, com: E.T o Alien.
 
El sr. Rambaldi va nèixer a  Vigarano Mainarda (Itàlia) i es va graduar en escenografia a l'Acadèmia de Belles Arts de Bologna. Va debutar en el cinema el 1957 en el film Sigfrido de Giacomo Gentilomo tot construint un drac. A Itàlia vingueren participacions en films com Le amanti del mostro (1974), Blood for Dracula (1974) o Profondo Rosso (1975) sempre dins del gènere fantàstic o de terror on els seus efectes especials podien lluir... però serà creuant l'Atlàntic on trobà el reconeixement mundial.
 
El 1976 s'instal·la a Los Ángeles i construí el King Kong amb el aconseguí el primer Oscar. Un any després col·laboraria per primer cop amb Steven Spielberg a Encuentros en la tercera fase. Despés ens oferiria una de les creaciones més representatives: Alien (1979), reconegut amb un nou Oscar. L'any 1982 amb l'extraterrestre afable més conegut al món s'emportà el seu tercer Oscar per la creació d'E.T.
 
El sr. Rambaldi va anar aconseguint premis en diferents festivals del món i va participar en films rellevants com: King Kong 2 (1986), Miedo Azul (1985), Dune (1984) o Conan, el destructuro (1984). Un dels seus darrers treballs fou per al film del seu fill Vittorio Rambaldi: Rage-furia primitiva (1988).
 
La seva era una feina artesana que amb l'arribada de l'era digital es va extingint. Els seus eren mostres reals, que es movien, que respiraven... que els podies tocar i et podien tocar.
 

2 comentaris:

El Cinefoide ha dit...

Totalment d'acord. Del cinema d'acció marca "Hollywood" era un dels millors. Casi a l'alçada de Richard Donner o John MacTiernan. Tot i que ultimament estaba bastant fluix. Destaco com tú, "Amor a quemarropa", "El último Boy Scout", "Revenge" i "El fuego de la venganza". Amb "El ansia", ho he intentat, pero no puc...

Salutacions!

Ciutadà K ha dit...

Ai, amic Cinefoide que aquest comentari teu anava a l'entrada de Tony Scott, :S
Però veig que ens entenem. ;D