dijous, 2 de maig del 2013

RADIOHEAD REWRITE PEL SR. REICH

_
El sr. Steve Reich és tot un referent de la música minimalista contemporània. Corrent musical del que se'l considera pioner juntament amb John Adams, Philip Glass o Terry Riley. El concepte 'minimalista' fou utilitzat per primer cop per Michael Nyman el 1968 i més desenvolupat en el seu propi llibre Música Experimental: Cage i Més enllà (el 1974).
 
Una de les obres més reconegudes del sr. Reich és Music for 18 Musicians (1976) on es manifesten els principals trets del minimalisme: circularitat sonora, reiteració de motius, retards, silencis...
 
El sr. Reich s'ha atrevit a fer una versió pròpia de dues peces de Radiohead a Radiohead Rewrite representada el passat 5 març en el Southbank Festival de Londres acompanyats de 13 músics de la London Sinfonietta. Amb una duració d'uns 20 minuts l'artista ha agafat Everything In its Right Prize (de Kid A) i Jigsaw Falling Into Place (de In Rainbows). La peça compta amb la participació de flauta, clarinet, dos vibràfons, dos pianos, quartet de corda i un baix elèctric... Segons el sr. Reich, "si no conocieses el material original, el rock and roll ni se te pasaría por la cabeza [...]. Aunque a veces algo sale a la superficie que te recuerda claramente a lo que Radiohead 'hace'".
 
En forma d'homenatge, però també de creació pròpia... aquí teniu el Radiohead Rewrite del sr. Reich. Si és que les melodies són desapareixen... com l'energia: canvien.