dimarts, 30 de juliol del 2013

EL SR. DENNIS HOPPER: FOTOGRAF

 
 
El sr. Dennis Hopper (mort fa 3 anys)  mostrava una forta personalitat i fou tot un referent a Hollywood. El seu esperit lliure i la vida intensa anava de la mà dels temps que li va trocar viure... ben mostrat en una de les seves pel·lícules com a director, la primera: Easy Rider (1969).
 
Com a actor va participar en més de 100 films des de la primera de 1955 Rebelde sin causa; però com a director en va dirigir només 8: Easy Rider (1969), The Last Movie (1971), Out of the Blue (1980), Colors de guerra (1988), Camí de retorn (1990), Llavis ardents (1990), Missió explosiva (1994) i Homeless (2000)... d'elles, reivindico molt especialment Llavis Ardents, una sensual film noir.
 
El sr. Hopper, però, no era només un representant de la 'wild side of life' era un dels 100 col·leccionistes d'art més important del món i un fotògraf compulsiu. Des de l'any 2000 la seva obra fotogràfica ha estat vista around the world: Stefelijk (Amsterdam), MAK (Viena), l'Hermitage (Sant Petesburg), Museum of Contemporany Art (Los Angeles)...
 
Com a reporter va estar en el moment i lloc adient, captant amb el seu objectiu els convulsos anys seixanta del segle passat, accions pro-drets civils i contracultura (Martin Luther King, Allen Ginsberg, Timothy Leary...); però també de l'escena musical (The Byrds, Neil Young, Tina Turner....) i, lògicament, cinematogràfica (James Dean, Paul Newman, Jane Fonda...)
 
Fins al 29 de setembre al Museo Picasso de Málaga es pot veure una completa i molt interessant exposició de la seva obra artística per a poder descobrir aquell Hopper artista.
 
Esperem que aterri per Barcelona posteriorment...