dilluns, 29 de juliol del 2013

TURNING, EL DOCUMENTAL SOBRE ANTONY


_
A finals de l'any passat veia la llum un documental sobre el sr/sra Antony Hegarty. Les imatges del film són de l'any 2004, recent estrenat el disc I am a bird, el treball que va obtenir el reconeixement i aplaudiment de la crítica del món mundial i ens descobria a molts la màgia d'Antony.
 
TURNING, recull les experiències de les 13 dones transexuals que el van acompanyar en l'escenari durant aquella gira. El documental està codirigit pel mateix Antony i Charles Atlas. L'artista de veu prodigiosa, per a posar en imatges la idea que tenia al cap, va adoptar la feina del sr. Atlas caracteritzada per sobreposició de imatges, moviments de càmara, múltiples capes barrejant flors, llums i icones femenines... i rostres, sobretot, rostres.
 
Es tracta d'un treball conceptual, no és un documental clàssic sobre un gira musical, sinó imatge i música al voltant de la idea de donar 'un gir a la Vida', de les emocions que emergeixen de la transexualitat...  13 persones girant lentament sobre l'escenari i mostrant-nos/explicant-nos la seva orientació sexual i les seves llàgrimes de supervivents davant de la discriminació, incomprensió i violència patida...
 
Aquí us deixo el tràiler...