dimecres, 16 d’octubre del 2013

SR. OTTO SANDER

(1941-2013)

El sr. Wim Wenders va realitzar dues pel·lícules que m'han marcat molt: El cielo sobre Berlín (1988) i Tan lejos, tan cerca (1993, la continuació de l'altra)... la seva poesia, la seva màgia visual em van impactar moltíssim; tant, que l'admiració pel sr. Wenders està a tope encara que últimament el tinguem una mica perdut.
 
Un dels rostres d'aquells àngels fascinants dels films del sr. Wenders fou el sr. Otto Sander, l'àngel Cassiel.. que fa uns dies moria.
 
El sr. Sander fou un reconegut actor de teatre, però el gran públic el coneixia en el cinema. Nascut a Peine, prop de Hannover, de ben jove va saber que es volia dedicar-se professionalment al teatre, el seu pare, en saber-ho el va fer estudiar de tot: filologia, història de l'art, art dramàtic i filosofia. Si el teatre no funcionava que almenys tingués altres sortides professionals.
 
Va ser un dels actors de l'època daurada del teatre Berliner Schaubühne en els anys '70 del segle passat. El sr. Sander, però, va participar també en un centenar de films, la gran majoria de cops com a actor secundari. L'any 1981, amb el Submarino de Wolfgang Petersen, va ser valorat la seva intensa intepretació fora d'Alemanya. La seva veu profunda i amb carisma el fèu treballar, també, com a locutor publicitari.

L'àngel Cassiel acompanyant als humans en el moment de la mort, desitjant ser persones, volent saber què és sentir dolor, volent saber què és l'amor ... tot això perdurarà en la memòria...