dilluns, 24 de febrer del 2014

BLACK MIRROR EXPLICADA PEL SEU CREADOR

_
Si encara no heu vist Black Mirror ja tardeu! Es tracta d'una de les sèries més innovadores i impactants dels darrers temps, ja la vam descobrir fa un temps en aquesta casa. Llavors parlàvem de la primera temporada estrenada al desembre del 2011 i es van realitzar només 3 capítols. Al febrer de l'any passat se'n va estrenar la segona temporada amb 3 capítols més.
 
La innovació d'aquesta proposta televisiva és que les històries que planteja en cada episodi autoconclusiu ens fan reflexionar, pensar, preguntar-nos sobre la societat actual i la nostra relació amb les noves tecnologies. Tota la sèrie és un tractat sobre l'efecte que tenen els dispositius tecnológics en la nostra vida quotidiana. I és que en paraules del seu creador -Charlie Brooker-: "el Mirall negre del títol és allò que vosté trobarà en cada mur, en cada escriptori, en el palmell de la mà: la pantalla freda i brillan d'un televisor, un monitor, un telèfon intel·ligent".
 
Sí, amics i amigues, encara que ens pugui sorprendre venint de la televisió es tracta d'una sèrie amb fortes càrregues teòriques i m'atreviria a dir que filosòfiques. És per aquest motiu, conscients dels interrogants que el producte planteja que el creador de la sèrie, de la mà del canal que ha produit el projecte, ofereix un canal al youtube on s'explica de cada episodi com se li va ocòrrer la història, què es volia transmetre i quin és el missatge...
 
Tenint en compte que molts l'han comparat amb la mítica La dimensió Desconeguda qualsevol aclariment és benvingut. Aquí teniu l'enllaç al canal.
 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Es una bona sèrie, com a mínim es diferent i et fa pensar una mica. En general em va agradar més la primera temporada però. De fet, t'ordeno els capítols per ordre de preferència.
1x03, 1x01, 2x01, 2x03, 1x02, 2x02.

Ciutadà K ha dit...

Ei, pons007 gràcies per la visita i el comentari.

Sí, és un bona serie! i a més té aquell atractiu de 'lo bueno si breve... dos veces bueno'