dilluns, 26 de maig del 2014

LOS MURMULLOS DEL BOSQUE DE TAKESHI SHIKAMA


 El sr. Takeshi Shikama -nascut a Tòquio el 1948- s'ha dedicat a captar espais d'arreu del món per a conformar l'exposició Los murmullos del bosque, unes fotografíes d'un estètica evocadora, misteriosa, tràgica, fins i tot.
 
El sr. Shikama va tenir una carrera d'èxit com a dissenyador i en un moment donat es va dedicar a la fotografia, i això li va provocar el seu canvi de residencia: cansat del massificat Tòquio, amb la seva muller van marxar a viure en una caseta de fusta construida per ell, enmig d'un bosc. El  procés de tallar els arbres i el contacte amb ells li va fer pensar en l'ancestral creença japonesa de veure els arbres com a divinitats que contenen el cor i l'ànima dels humans... a partir d'aquí, no només va iniciar la seva carrera com a fotògraf, fotografiant el 'seu' bosc, sinó que s'ha dedicat a viatjar pel món: EUA, Canadà, Escòcia, França,... Cercant el que ell anomena 'la respiració silenciosa'.
 
Les seves fotografies esta realitzades amb una càmera de gran format i revelades de forma manual utilitzant un paper tradicional japonés fet d'arròs -el gampi- que dóna a les imatges l'aspecte que veieu... que transmeten serenitat però també misteri.
 
 
La seva primera exposició en el seu país la va fer en el 2004 i en el 2007 comença la seva trajectòria de publicació de llibres de fotografia amb títols tan clars com: "La respiración silenciosa de los bosques", "Bosque" o "Campo" . Molts parlen d'una estètica que uneix Orient i Occident en les seves fotografíes.
 
Fins al 12 d'octubre la podem veure en el Museu d'Art Contemporani Gas Natural-Fenosa de A Coruña, abans havia estat 6 mesos a la seu de Gas Natural/Fenosa de Barcelona.


 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

avisar quan estava a bcn hagués estat massa considerat, no...?

Ciutadà K ha dit...

Ai, benvolgut sr. Pons, l'hem descobert tard, l'hem descobert tard ...