dimarts, 6 de maig del 2014

SR. CHRISTIAN MAURY


(1953-2014)

Fa pocs dies, amb només 61 anys moria un fotògraf d'obra prou interessant: el sr. Christian Maury. Nascut a França però barceloní d'adopció des de 1988.
 
Va estudiar Belles Arts a Moulins i a Lió i es va interessar especialment per la fotografia. Va recórrer Àsia i Europa treballant com a fotògraf per a diferents publicacions durant els anys '70. L'any 1988 es va instal·lar a Barcelona col·laborant amb publicacions d'aquí com el Diari de Barcelona o El Mundo i fent de corresponsal de les agències franceses Sygma i Gamma. Com qualsevol fotògraf la seva aspiració era exposar/interpretar allò que veia.
 
Des dels anys '90 del segle passat va començar a interessar-se pel cos i la forma d'exhibir-lo, de fer-lo públic; combinat amb la cultura de l'espectacle va realizar Starlette un projecte -en el Festival de Cannes- que mostrava com actors i actrius deixaven de ser aspirants per a entrar en el món del cinema i com utilitzaven el seu cos per a aconseguir-ho.
 
Aquesta barreja de cos i espectacle el portà a editar el llibre In the Act (2001) on es mostrava la industria del porno des de l'exhibició dels cossos que en donen forma, que ofereixen plaer, que mostren desig. Aquesta publicació va esdevenir un punt d'inflexió en el treball visual en la forma d'exposar la relació cos/plaer. De fet, el sr. Maury és conegut com el 'fotògraf del sexe'.
 
Des de llavors, la seva obra tendeix a l'erotisme, a la seducció, participant en diferents obres col·lectives al voltant dels despullats, especialment, femenins.
 
Diferents galeries de Barcelona li han dedicat espai: H20 amb Ne me quitte pas l'any passat i Vàlid Foto que fins al 17 de maig manté un recull col·lectiu en el que hi participà el sr. Maury. Aquesta mateixa galería va oferir el passat 11 de març un acte benèfic d'homenatge al fotògraf per a poder ajudar-lo a cobrir les despeses del seu tractament mèdic (estava  malalt de cáncer des de feia molt temps).