dimecres, 9 de juliol del 2014

EL COR SECRET, EL NOU PLENSA




El sr. Jaume Plensa té el seu taller a Sant Feliu de Llobregat però la seva activitat està a tot el món. De fet, està més reconegut fora que aquí (com era aquell refrany sobre 'el profeta'?). Això sembla que està a punt de solucionar-se ja que l'Ajuntament de Barcelona li ha encarregat una obra de 50 metres d'alçada que canviaria skyline de la ciutat... ja tardaven!.

La seva impactant obra de les 'fonts humanes' a Xicago -de les que ja es compleixen 10 anys- ha anat seguida d'obres en diferents ciutats del planeta (Seattle, Rio de Janeiro...). La seva agenda està farcida d'encàrrecs internacionals... el darrer li ha vingut de la ciutat alemanya d'Augsburg, on inaugurarà una triple mostra. Li havien encarregat que creés una instal·lació per a l'antic tanc que proveïa de gas la ciutat; es tracta d'un cilindre de 76 metres d'alçada per 43 de diàmetre. Lluny d'atemorir-se el sr. Plensa se li va ocòrrer plenar-lo amb un gran cor que sembla que floti enmig de l'espai. De fet, aquest artista és especialista en obres de grans dimensions que és com aconsegueix l'impacte de què us parlava. 

L'obra s'anomena EL COR SECRET i va començar a bategar el passat 08 de juny. Els batecs d'aquest cor són veus de ciutadans/nes a un segon per veu, aconseguint una mena de "música tàntrica, el temps en una comunitat", en paraules del sr. Plensa.  

No sé si us havíeu adonat, però a can Ciutadà K ens encanta el sr. Plensa!!