dilluns, 28 de juliol del 2014

EL CROWDFUNDING ARRIBA ALS CONCERTS

 
La democratització de les xarxes i la difícil situació económica actual ha provocat que el fenòmen crowdfunding sigui una pràctica a l'alça i ja no només per a films o esdeveniments, sinó també per a concerts de música. S'està extenent la possibilitat de poder organitzar concerts a la carta.
 
Hi ha diversos portals que ho plantegen, un d'ells és Cooncert, una página engegada i gestionada per Pau Corbalán, Pol Horta, Anna Diví i Jordi Isern. En aquest portal són els fans els que proposen on s'ha de fer el següent concert d'algun artista, si és garanteix el quórum mínim: s'organitza. Seguint la idea del portal anglès Songkick Detour, en el que els artistas decidien on tocar després de veure si els internautes estarien disposats a anar-los a veure. En el cas dels barcelonins, però, el pes recau totalment ens el fans, que són els que desencadenen el procés. A totes aquelles persones que 'aposten' per l'esdeveniment rebran algún tipus de compensació en forma de disc signat per l'artista en qüestió, un póster d'edició limitada o coneixe'ls, directament.
 
De moment, Cooncert han aconseguit porta cap aquí a Rachel Sermanni (cantant escocesa), Nathaniel Ratelif (dels USA), Wye Oak (USA), James Vincent McMorrow (Irlanda) o l'islandés Olafur Arnalds (ens agrada el sr. Arnalds!)....
 
Així doncs, poder tenir concerts a la carta ja és una realitat. A qui demanaríeu?
 
 

1 comentari:

Anònim ha dit...

ui, jo soc molt poc de concerts, imaginat que em sembla que no he pagat mai per anar a cap concert...