dijous, 18 de setembre del 2014

ENTREVISTANT A LA SRA. ALBERTI I AL SR. SAINZ

En el passat FangoFest, Festival de Cinema de Terror, Fantàstic, Gore i Animació d'Amposta vam poder gaudir d'una gran quantitat de curtmetratges i llargmetratgesde de gènere. És una fantástica proposta per a retrobar-te amb aquell tipus de cinema -sovint caspós, sovint de sèrie B- que mai pots gaudir als cinemes -diguem-ne- comercials.
 
La proposta FangoFest no és només una  mera projecció de films sinó que vol ser una punt de trobada per a les persones que ens animem a realizar productes audiovisuals... i una oportunitat per a conèixer persones vinculades en el món del cinema gràcies als convidats especials. Si l'any passat vam poder veure i escoltar al sr. Nacho Cerdà, aquest any hem pogut gaudir de dos veterans de la cinematografia de la penínsul·la: el sr. Salvador Sainz i la sra. Sandra Alberti.
 
El primer, és un rostre conegut de les comèdies catalanes de principis dels '90, a més d'escriptor d'una de les poques novel·les sobre un vampir propi i català (Estruch), de realitzador i guionista, és blogaire i de les poques persones que pot dir que ha treballat al costat de Narciso Ibáñez Serrador, tota una referència del gènere. Ens els darrers anys, ha participat com a actor en diversos curts (últimament, en diferents treballs de l'amic David Hidalgo) i ha dirigit un curt que està en post-producció: Cenizas bajo el mar.  Personatge polifacètic, hiperactiu i complex, el sr. Sainz.
 
La segona, és una de les muses del cinema eròtic de finals del '70, just quan 'desapareixia' el franquisme i el cinema s'obria a l'alliberament de veure pit i cuixa en pantalla...era ben igual el gènere del film (fos romàntic, comèdia o de terror) la´qüestió era que la protagonista o protagonistes s'havien de despullar. La seva fou una trajectòria limitada a nivell cinematogràfic però de gran ressonància popular i mediática i protagonista de dos films de culte de l'epoca -Escalofrío i Trauma- a més de portada en diverses ocassions d'Interviú o Fotogramas. En l'entrevista amb la sra. Alberti (tota una senyora que reafirma la dita de quien tuvo... retuvo) ens va desvetllar que participar en el cinema 'S' ni era tan divertit, ni eròtic, ni sensual com es podria semblar i que de 'contacte' ni havia ben poc...
 
La sra. Alberti i el sr. Sainz ens donaren petites lliçons de Vida i de Cinema...
 
Aquí teniu uns fragments de la xerrada amb la sra. Sandra Alberti, gentilesa del sr. Sainz. I les fotos del post són de Migui Beltran.