dimecres, 11 de febrer del 2015

PESCANT SERIES DE TV (15): THE AFFAIR


Una parella va tenir una encontre sexual i el record que en té ell i ella és on s'edifica la sèrie que fou la gran guanyadora dels passats Globus d'Or. 

Una sèrie amb una història que no és excessivament original, total, es tracta d'explicar-nos una història d'amor... tan antic com el cinema! La novetat, l'originalitat és que el metratge de cada episodi està repartit al 50% entre ell i ella. Ell considera que ella va iniciar el joc sexual; ella pensa que fou ell el que va seduir-lo... qui té raó? Doncs, la tesi principal de la sèrie és que cap dels dos té raó ja que qualsevol reconstrucció del passat és, això, una reconstrucció que no té res a veure amb la 'realitat' dels fets. La nostra memòria ens traeix, ho vulguem acceptar o no; i l'espectador davant de The Affair inevitablement intentarà donar la raó a ell o a ella... quan el que hauria de fer és deixar-se portar per la narrativa sense buscar cap 'Veritat' o objectivitat clara... tot a The Affair és subjectiu...

Els protagonistes (magnífics Dominic West i Ruth Wilson) volen fugir de les seves respectives parelles, la infidelitat unida a una investigació policial fan que les versiones, mentides i mitges veritats es vagin sepultant i encavalcant a mida que avancen els capítols.

The Affair es va emportar en els darrers Globus d'Or els premis a millor drama i millor actriu, superant favorites com House of Cards o The Good Wife.

A la llista, doncs, de sèries pendents ...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No es prou famosa, de moment. Dona temps perquè el públic la conegui i altres crítics s'hi posin a mirar-la i a opinar. Llavors en tornarem a parlar, o no.

Ciutadà K ha dit...

Home, potser 'famosa' no és la paraula, però si li han donat el Globus d'Or ja comença arribar a 'coneguda' almenys, no?