dijous, 19 de març del 2015

MURIERON POR ENCIMA DE SUS POSIBILIDADES A LO PATI


Dissabte a les 20:00, i com a cloenda del Festival Strobe (Amposta), tindrà lloc la pre-estrena del darrer film del sr. Isaki Lacuesta: Murieron por encima de sus posibilidades, títol curiós que insinua la ironia i la crítica que ens planteja el film. De fet, el leitmotiv de l'Strobe ha estat, precisament, l'humor absurd i la pel·lícula ofereix un bon punt i final a aquest Festival.

El sr. Lacuesta -per si no el coneixeu- és un director i guionista de Girona format en Comunicació Audiovisual per la UAB i Màster de Documental de Creació per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment, està com a docent en aquestes dues universitats i a la Universitat de Girona i col·labora en diversos mitjans escrivint sobre cinema, música i literatura... i quan té un ratet  'fa pelis'.

El sr. Lacuesta porta fent curtmetratges des del 2000, en porta una vintena i en el 2002 va debutar en el llarg amb Cravan vs. Cravan, un docu-ficció retro que és un bon exemple de l'estil del sr. Lacuesta: barrejar realitat i ficció, oferint-nos veritats disfressades de mentida o mentides que semblen veritats. 

Amb el següent film -La leyenda del tiempo (2006)- aconseguí cert ressó amb una història que barreja la figura de Camarón amb el desig d'una jove japonesa de voler cantar flamenc. Però el reconeixement més rellevant l'aconseguí amb l'estrena de Los Pasos Dobles (2011) film al voltant de l'obra del pintor Miquel Barceló que s'endugué la Conxa d'Or en el Festival de Donostia. L'any 2012 la Generalitat li concedí el Premi Nacional de Cinema.

L'obra del sr. Lacuesta no ha estat caracteritzada fins ara, precisament, per l'humor... per això ha sorprés la seva nova producció: Murieron por encima de sus posibilidades, un film d'humor esbojarrat però farcit de crítica a la situació econòmica actual. Un dels films més corals que es recorda, amb la presència de: Carmen Machi, jose Coronado, Emma Suarez, JulianVillagran, Sergi Lopez, Albert Pla, Eduard Fernandez, Jose Maria Pou, Luis TOsar, Raul Arevalo, Imanol Arias, Jordi Vilches, Angela Molina, Barbara Lennie, Ariadna Gil, jose Sacristan o Alex Brendemuhl.
  
La podrem gaudir, amb la presència del director, dissabte a les 20:00 a Lo Pati.