dimarts, 28 d’abril del 2015

PESCANT SERIES DE TV (17): FORTITUDE


A finals de gener d'aquest any, la cadena britànica Sky Atlantic va estrenar Fortitude i per a molts és una de les millors estrenes televisives dels darrers anys.

El misteri que ens ve del nord està de moda, a més de la literatura, sèries com Forbrydelsen (The Killing als USA) en són una prova. Fortitude és un thriller criminal gelat... mooooolt gelat. L'acció té lloc en una illa remota de Svalbard, en el Cercle Polar Àrtic. Allà trobem la ciutat de Fortitude, una ciutat de 700 habitants que viuen en harmonia, sense delictes, sense problemes... aparentment, és clar, perquè un assassinat fa esclatar l'aparent tranquil·litat d'aquesta comunitat.

Així doncs, el plat fort és la localització i l'atmòsfera gelada que envolta el crim, però també el repartiment: Stanley Tucci, Sofie Grabol (l'inspectora de The Killing), Michael Gambon (Dumbledore de les darreres parts de Harry Potter) i Veronica Echegui, exacte, la protagonista de Yo soy la Juani de Bigas Luna que emprén carrera internacional.

El fred constant, la bellesa de l'entorn és un personatge més de la sèrie... apa, a la llista!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

111 miserables vots al filmaffinity? Quin coi de sèries que no les coneix ni se mare mires?

Anònim ha dit...

per cert, si t'agrada el fred i vols una sèrie bona de veritat amb dos enromes actors (martin freeman i billy bob thornton): Fargo

Ciutadà K ha dit...

Ostres, sr. Pons! Es clar que Fargo és una bona sèrie... això és una evidència! Aquí estem per les minories i els descobriments... jejejejejeje