dilluns, 31 d’agost del 2015

LA PERILLOSITAT DELS CONS


Segurament amb sorpresa, molts de vostès deuen haver observat de vegades la presència d'uns curiosos artefactes sòlids, d'aparença plàstica, formats per una base plana de perifèria corba i una superfície formada per les rectes que uneixen cada punt de la base amb el vèrtex. Són això que, per abreujar, anomenem cons de trànsit o, amb més imprecisió, simplement cons. Apareixen de sobte en carreteres, carrers, gasolineres i aparcaments. Fins i tot en algun camp de futbol sovint es veu com els jugadors s'entretenen amb la pilota als peus fent zigazagues entre cons. Solen ser de colors cridaners: ataronjats o vermellosos, però també n'hi ha de ratlles. Tenen un caràcter gregari: poques vegades apareixen en solitari. Són tímids i hieràtics, i n'hi ha que sospiten que el caràcter inofensiu que aparenten és una farsa.

Per tal d'obrir els ulls de la població sobre les intencions reals dels cons, fa temps es va fundar la Lliga Anticons, amb base a Anglaterra però actualment implantada a mig món, si fa no fa. Els membre d'aquesta lliga consideren que els cons de trànsit són, en realitat, éssers que pretenen apoderar-se del planeta. No els en falten proves. N'hi ha un que explica, amb paraules que no permeten el dubte, que una nit, mentre caminava per la ciutat després d'haver passat unes quantes hores al bar, tot d'una es va trobar cara a cara amb un con de trànsit en actitud desafiadora. Sense acoquinar-se, d'una puntada de peu el va intentar apartar del mig, però va fallar. Va repetir l'acció diverses vegades sense aconseguir encertar el con, que, tantmateix, es mantenia immòbil. Després d'uns quants intents, al final el va encertar i el con va caure a terra. Aquí arriba la sorpresa del comunicant: "L'endemà vaig comprovar horroritzat que el con tornava a estar dret. ¿Com podia ser?". Amb una voluntat de ferro, va repetir l'operació amb diversos altres cons que trobava pel camí i el resultat era gairebé sempre el mateix. Escriu: "Després de diverses experiències d'aquesta mena sembla que cal concloure que, independentment del lloc on sigui el con de trànsit, si se'l tomba, al cap d'un cert temps torna a estar dret". ¿Quina explicació s'hi ha de donar? El que ell suposa és: "Si hi ha alguna persona a prop, els cons hi exerceixen una influència indetectable i de vegades aconsegueixen que els posi drets. Com més vulnerable és la persona, més probable és qie segueixi les instruccions del con. Els estudiants beguts, per exemple, com que han abaixat la guàrdia sucumbeixen a la influència dels cons i els transporten a posicions arbitràries, seguint-ne les indicacions. Hi ha estudiants que fins i tot arriben a recollir els cons i dur-los al lloc més perillós de tots: la seva habitació. Allà el con pot dominar la voluntat de l'estudiant al seu gust".

Es pot contactar amb la Lliga Anticons a través de la seva web: http://free.prohosting.com/~evil. S'hi poden trobar notícies sobre les activitats que duen a terme contra la humanitat, idees sobre com actuar quan te'n trobes un i informació sobre les dades que els cons han obtingut de tu. La web explica com organitzar caceres de cons, com subministrar-los informacions falses per confondre'ls, com controlar-ne la presència al barri i com desxifrar-ne les transmissions. S'hi explica el cas d'un membre de la Lliga que, havent descobert la presència de dos cons a prop de casa seva, els va llençar al riu. Els cons van fer veure que s'hi enfonsaven, però més tard van reaparèixer a la superfície, tot i que amb les capacitats de transmissió anul·lades per l'aigua, de manera que eren incapaços de contactar amb la seva base. També s'hi informa de la localització de nius de cons, llocs amb aparença de magatzem de policia de trànsit on els cons, apilonats els uns damunt dels altres com si intentessin guanyar espai, aprofiten per reproduir-se i, d'aquesta manera, estendre's encara més per la Terra i acabar dominant-nos.

Quim Monzó (2003)
El tema del tema.


1 comentari:

Anònim ha dit...

Veig que algú ha decidit treure la crua veritat sobre els terribles cons!