dijous, 17 de setembre del 2015

SR. CHRISTOPHER LEE

1922-2015

El gran Christopher Lee tenia 93 anys, i quan ja pensava que seria recordat només com al Dràcula de la Hammer... va saber connectar amb les noves generacions mitjançant la seva participació en dues de les sagues més importants del cinema contemporani: Star Wars i El Señor de los Anillos. I és que el sr. Lee, quan tenia 73 anys havia estat: dolent de James Bond, un dràcula mític i el Comte Rochefort dels Tres Mosqueters ... però encara tenia molt corda i alguns personatges mítics. La recuperació per al cinema vingué de la del sr. Tim Burton, que l'escollí per a Sleepy Hollow (també comptà amb ell a Charlie y la fábrica de chocolate i Sombras Tenebrosas) i a partir d'aquí: Saruman el Blanc i el Comte Doku (a Starwars II i III).

La seva vocació, de ben aviat, fou fer de dolent: va ser Frankestein, la Mòmia, Fumantxú i Raputin.

Una cosa que potser no sap massa el públic és que el sr. Lee, era comte de veritat i l'any 2010 fou anomenat cavaller de l'Imperi Britànic. Ell fou l'únic de l'equip dels SDLA que va conèixer en persona al sr. Tolkien i tenia el rècord d'interpretar films amb espases. Va arribar a cantar òpera i als 88 anys va fundar la seva pròpia banda heavy metal.

Va participar en més de 250 pelis i hi ha un estudi d'una universitat que assegura que és l'actor més vist de la Història del Cinema.

Sempre havia fet de dolent, sí, però no hi havia dolent com ell...


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Els bons dolents molen :D

Un post pòstum molt pòstum, no? Ja posats, esperar que faci un any de la seva mort, no?

Ciutadà K ha dit...

Els morts és el que tenen! que esperen, no tenen altra feina ... les vacances provoquen aquests desajustaments bloggers.

Gràcies per la visita, mestre!