dijous, 10 de desembre del 2015

EL CURIOS CAS DE VICTOR NOIR (O L'ATRACCIO DE L'ENTRECUIX DESPRES DE MORT)


El cementeri de Pére-Lachise és la 'ciutat dels morts' més famosa de París i una de les més visitades del món, pot rebre uns 2.000.000 milions de visitants l'any. Hi ha unes 70.000 tombes, en les que podem trobar l'última llar de Maria Callas, Honoré de Balzac, Moliére, Simone Signoret, Yves Montand, Marcel Proust, Frederic Chopin, Édith Piaf, Oscar Wilde o Jim Morrison (una de les més visitades).

Curiosament, però, aquella tomba que té més popularitat és la del periodista Victor Noir (pseudònim de Yvan Salmon) que tenia 22 any quan va morir d'un tret l'any 1870. El jove treballava en el diari La Marsellaise i es va enfrontar en dol amb un cosí de Napoleó III, Pierre Bonaparte, arran d'un article que aquest darrer trobà inadequat. La mort del jove va provocar una autèntica commoció popular, 100.000 persones van anar a l'enterrament i en la seva tomba s'hi va col·locar una estàtua de tamany natural amb el barret caigut, la camisa descordada i una magnètica protuberància a l'entrecuix... segons la tradició, deixar-hi una flor, fer-li una petó als llavis a l'estàtua i acariciar-li l'entrecuix pot resoldre els problemes d'infertilitat de les dones i proporcionar una exitosa vida matrimonial. L'Ajuntament l'any 2004 va intentar evitar aquestes accions poc respectuoses i va posar una reixat al voltant de la tomba... no va durar massa, les dones de París es van queixar de tal manera que el consistori va retirar l'impediment a accedir a tan valorada estàtua.

Hi ha major glòria eterna que aquesta mostra d'amor genital?

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Interessant història que podria comprovar fàcilment, en aquests moments em trobo a Paris! Dubto que tingui temps, però tindria la seva gràcia anar a fer-li unes carícies. Tot i que seria per vici, de moment no voldria augmentat la meva fertilitat!

Ciutadà K ha dit...

Ostres que guai que hi siguis! Si, home, ves-hi encara que sigui per vici. Aquest cementeri es encantador, val molt la pena!