dimarts, 19 de juliol del 2016

CHARTER OF REFUGEES DEL SR. ALFRED PORRES




L'espai web de Save the Children ens engresca a plantejar reptes en un temps determinat, l'assoliment del quals, es transforma en donacions a programes concrets d'aquesta institució. L'amic Alfred Porres ha volgut marcar-se un repte, amb una objectiu artístic però també de denúncia.

Amb el drama dels refugiats davant dels ulls i amb el sentiment d'impotència que molt sovint ens genera el sr. Porres ha engegat el repte: Charter of refugees.

El repte de Charter of refugees consisteix en retallar les 4.939 lletres incloses en el mot 'refugee' de la Charter Of Fundamental Rights Ot The European Union, és a dir, la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea (imprès en 14 fulls DIN A3). Els diners que es volen aconseguir s'ha fixat de forma simbòlica en la xifra de 493,9€, equivalent a 10 cèntims per lletra retallada. Aquesta acció permet 'fer desaparèixer' del text dels Drets Fonamentals els refugiats als que girem l'esquena negant-los l'ajuda que necessiten, fent-los invisibles.

Amb aquesta acció l'artista vol denunciar el posicionament vergonyós de les autoritats i els estats membres de la Unió Europea davant d'aquest drama humanitari i, de retruc, aconseguir fons econòmics per al programa 'Fons d'emergència dels nens refugiats'. 

El resultat final d'aquest procés lent i monòtom (com una penitència) serà un producte artístic format per: els 14 fulls retallats i 5 urnes de vidre que contindran les lletres extretes del text, una urna per a cada lletra diferent (r,e,f,u,g). En el cas que la peça artística sigui venuda, els diners obtinguts seran destinats al mateix programa de 'Save the Children'.

El desenvolupament del projecte el podeu seguir en aquest esdeveniment del Facebook.

Jo ja he participat... i vosaltres?