dimecres, 3 d’agost del 2016

MARCEL BAGES & MARIA ARNAL A L'ANTIGA ESTACIO BENIFALLET


Aquest dissabte tindrem el luxe de gaudir en directe a Benifallet (l'Antiga Estació) d'una de les parelles musicals més interessants del país: Marcel Bages & Maria Arnal. Aquests joves es dediquen a recuperar músiques de fonoteques digitalitzades i fer-les reviure amb noves remescles i nou llustre. Peces populars, de tradició oral que aquesta parella se les fan seves per a donar-los una nova vida i retornar-los a la comunitat quan aquesta ja les tenia per oblidades.

Veu intensa la de l'Arnal i guitarres elèctriques les del Bages. De moment només han editat 2 EP: "Remescles, acoples i melismes" (2015) i "Verbena" (2016). En el primer, trobem 4 cançons de tradició oral de diferents punts de la península ibèrica que parlen de la feina, la festa i el dol. En el segon, es planteja una continuació del primer amb temes més intensos i emotius. Nanes, fandangos, jotes, ....

Són una parella molt jove: ella, de Badalona amb una veu desgarrada i intensa; ell, de Flix amb una habilitat notable amb la guitarra. 

Diuen que el seu directe és com una autèntica abducció i que per allà on passen creen seguidors incondicionals. Aquest dissabte a la nit, a l'Antiga Estació de Benifallet ens deixarem abduir.

Aquí teniu la versió musical de No he desitjat mai cap cos com el teu, del mestre Vicent Andrés Estellés (entranyable la participació de l'àvia al final de la cançó)