dimecres, 21 de setembre del 2016

ROSETTA, NOU DISC DEL SR. VANGELIS


El sr. Vangelis -nascut com a Evangelos Odysseas Papathanassiou- aquest març passat va fer 73 anys. Es tracta d'una de les peces claus de la música electrònica, podríem dir que és la versió chill out de monsieur Jarre. Quants 'viatges astrals' m'ha proporcionat el mestre Vangelis amb cada una de les peces: des de Blade Runner a Carros de Fuego, passant per la indsipensable 1492: Conquesta del Paradís!!

La música del sr. Vangelis trenca totalment el tòpic de que la música feta amb sintetitzador és freda, inhumana i impersonal. Les seves peces són èpiques, íntimes i emotives. Autèntiques joies que t'acaronen l'ànima i et fan viatjar... Estimem molt al sr. Vangelis! per les mútiples estones de joia musical que ens ha fet passar.

Es tracta d'un dels músics grecs més internacionals. Si bé en els darrers anys ha baixat força la seva producció musical (el darrer disc d'estudi amb música original és del 2007, amb el Greco), els seus recopilatoris i remasteritzacions de treballs antics és constant... el sr. Vangelis no ha marxat mai!

Es una gran alegria, per tant, saber que d'aquí dos dies -el 23/09- surt a la venda el nou treball del sr. Vangelis: Rosetta

L'àlbum està inspirat en la sonda espacial que va ser llençada per l'Agència Espacial Europea (ESA) el 02 de març de 2004 i que porta el mateix nom. Era un projecte que volia fer aterrar una sonda en un comenta per primer cop en la Història. Sembla ser que un dels astronautes d'aquella missió -André Kuipers-, admirador del sr. Vangelis es va posar en contacte amb ell des de l'estació espacial... van compartir converses i experiències. El músic va compondre 3 peces com a homenatge: Arrival, Philae's Journey i Rosetta's Waltz. Aquesta música ha acompanyat les imatges compartides per l'ESA a la xarxa des de llavors (com el vídeo que us adjunto en aquest post). A aquests 3 temes s'afegeixen 10 més per a donar forma final a Rosetta.

Mitologia, ciència i l'exploració de l'espai són 3 dels grans temes que ha interessat al sr. Vangelis durant la seva carrera i que li han servit d'inspiració.

LLarga vida al mestre Vangelis!