dimarts, 15 de novembre del 2016

SOBRE LA LECTURA DEL SR. STEVE McCURRY




Frase sobada la que diu que 'una imatge val més que mil paraules' tot i que no vol dir que estigui mancada de raó. El reconegut fotògraf Steve McCurry li ha donat una volta a la frase i edita un llibre sobre fotografies de persones d'arreu del món llegint. Lectura i fotografia fan maridatge.

El sr. Steve McCurry és el fotògraf  'de la nena afganesa' de mirada hipnòtica que va aparèixer en la portada del National Geography l'any 1985. Fotògraf aplaudit i criticat a parts iguales, molts han criticat l'abús del photoshop en les seves creacions. És membre de l'agència Magnum i guanyador de la medalla d'or Robert Capa, per exemple.

El sr. McCurry va tenir la idea de fotografiar persones llegint arran de la visita al mestre de la fotografia André Kertész, diu que tenia el vestíbul ple de fotografies de gent llegint... partint d'això, el sr. McCurry porta 35 anys fent fotos a persones en actitud lectora i les ha recollit en el llibre 'Sobre la lectura'. Des de l'Índia a Cuba, passant per Nova York o Afganistán es tracta de captar persones amb un llibre a la mà...