divendres, 30 de desembre del 2016

WE MOVE, NOU DISC DEL SR. JAMES VINCENT McMORROW


El sr. McMorrow es va fer famós per les nostres terres arrel d'utilitzar una de les seves cançons per a l'anunci de la Lotería de Navidad de fa 2 anys. El seu Glacier ens va acompanyar en el període pre-nadalenc complementant, a nivell emocional, la història sentimental que ens van explicar aquell any, la del propietari del bar que li havia guardat un número premiat per a un dels seus clients... 

A partir d'aquell tema vam conèixer al sr. James Vincent McMorrow, que tenia més vida que aquell 'single hit'. Nascut a Dublin aquest cantant i compositor va començar en el món de la música amb una imatge molt diferent de la que coneixem ara. Ara té un posat folk-bucòlic, de hipster avançat... però als 19 anys fou bateria de diferents bandes de hardcore punk. Això canvià quan es va fer amic de la seva guitarra i aïllat del món -literalment, en un poble costaner d'Irlanda- va compondre el seu primer treball en solitari: Early in the Morning (2010), amb un estil que enllaçava amb el d'alters contemporanis com Bon Iver o Fleet Foxes. 

Quatre anys després es torna a aillar però ara en un lloc fronterer entre Mèxic i Texas i sortí: Post Tropical (2014), amb un estil més electrònic, es fa còmplice de l'estil del sr. James Blake, per exemple. Aquesta barreja tan especial entre folk i electrònica havia estat, ara per ara, el seu segell característic i la cançó Glacier n'és una bona mostra. 

Ara ens arriba el tercer treball del sr. McMorrow: We Move (2016), segons declara ell mateix és el disc que volia fer des de que tenia 16 anys: barrejar la seva vessant de cantautor amb el hip hop (!!). Acompanyat de col·laboradors de Rihanna o Kanye West, aquest cop, el disc combina guitarres acústiques amb sintetitzadors... abandonant, així, aquell aire més nostàlgic i bucòlic que el va fer famòs per a obrir-se a aires nous. El sr. McMorrow sap com moure's i 'es mou' ... A finals d'octubre va presentar el seu treball a la sala Barts de BCN.

Ens agrada el sr. McMorrow i el seguim!