divendres, 24 de març del 2017

MICAELA'S SILVER WEDDING A AMPOSTA

Lo Pati - Centre d'Art  - Terres de l'Ebre : Micaela's Silver Wedding

Aquest dissabte Amposta es vestirà les seves millors gales per a celebrar les Noces de Plata de la mona Micaela... No sabeu qui és la mona Micaela? Doncs contineu llegint.
La mona Micaela visita Amposta i les Terres de l’Ebre | Amposta.info
La Micaela és una petita mona de plàstic que el dissenyador tarragoní Óscar Vives va comprar en un 'mercadillo' de la Part Alta de Tarragona. Quan feia poc d'un any que la tenia la mare del dissenyador és va fer una foto amb la mona i li va posar el nom de Micaela, a partir d'aquell dia els amics de l'Óscar volien fer-se fotos amb ella i se l'emportaven a concerts, exposicions, teatres... la Micaela s'havia convertit en una autèntica ambaixadora cultural. La Micaela té un club de fans amb pàgina pròpia al Facebook: el Micaela's Fan Club. El fenomen Micaela ja era imparable!


Fa dos anys la Micaela va trobar novio: el Mono de l'Anís del Mono i van decidir casar-se. Per què no? si fa uns anys l'artista Antoni Miralda va casa a Colòn amb l'Estàtua de la Llibertat, en el seu projecte Honeymoon, per què no ho podia fer la 'nostra' mona?. L'enllaç de la Micaela i el Mono va tenir lloc el 27 de setembre de 2014 a Badalona i va ser una boda 'por todo lo alto': despedida de soltera, desfilada, regals de noves, oferens, vestits de nuvia, anells de boda, invitacions, dames d'honor.... i més de 2.500 convidats/ades i 200 artistes donant suport i col·laborant en tots els detalls de l'enllaç. Tarragona i Badalona van quedar agermanades amb aquest enllaç.

foto de Micaela's Fan Club.
Darrera d'aquesta curiosa performance artística estaven -a més de l'Oscar Vives-: Albert Isern, Àlvar Calvet, Mari Carmen Aymar i Carol Isern que, a banda de l'inicial divertimento de dóna vida a la Micaela estava l'objectiu de dinamitzar el sector cultural i donar-li una mica d'energia positiva davant les clatellades arrel de la crisi econòmica...

Tenint en compte que 2,5 anys de mono són com 25 anys humans, aquesta efemèride no es podia deixar passar per a muntar unes noces d'argent com Déu mana! I el Centre d'Art Lo Pati ha volgut liderar i concentrar les celebracions a les Terres de l'Ebre.

foto de Lo Pati.Com veureu en el cartell d'activitats la Festa Grossa és demà dissabte per la tarde, però abans la Micaela s'haurà recorregut tot el territori deltaic: des de la Ràpita (amb vermut i jota en el seu honor) a Poble Nou del Delta (amb un paella) passant per Tortosa (10:00).

La programació de la Micaela's Silver Wedding a Amposta és:


18:00: entrada pel Pont Penjant de la carrossa, comparses, diables i capgrossos... i desfilada pels carrers fins a Lo Pati.
19:15: actuacions i inauguració de l'exposició d'objectes relacionats amb la Micaela i l'efemèride en qüestió


foto de Lo Pati.Activitats paral·leles no en falten: concurs fotogràfic a Instagram, que reflexin els millors moments de la Bodes de Plata (recordeu publicar-les amb les etiquetes #micaelasfanclub #micaelassilverwedding #igersebre #igerstgn #lopati, l'11 d'abril es farà públic el nom de les persones guanyadores) i una exposició a Lo Pati disponible fins al 23 d'abril.

De re hominidae, és una exposició -comissariada per Jaume-  en la que més de 30 artistes de les Terres de l'Ebre vol retre el seu homenatge a la Micaela i les noces d'argent. Artistes com Àlex Garcia, Alfred Porres, Àlvar Bonet, Àlvar Calvet, Antònia Ripoll, Ariadna Mangrané, Aureli Ruiz, Cristina Bestratén, Eva Mascarell, Eva Jolis, FMG, Germán Machí, Hernán en H, Ivan Bossuyt, Jaume Vidal, Jordi Abelló, Josep Casals, Laura Redini, Manel Margalef, Manel Ros Nofre, Marc Quintana, Marcel Pey, Mariajo Torta, Marian Marín, Marta Vidal, Philippe i Carmen Guillemot, Pinapli, Rebeca Royo, Ro Caminal, Roser Arqués, Roser Panisello, Rut Gisbert, Sabala, Sergi Quiñonero o Vicky Benítez, entre altres, participen en l'exposició, així com alumnes d'ESARDI - Escola d'Art i Disseny d'Amposta o l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tortosa. 

No us perdeu la Micaela's Silver Wedding !!!. 
foto de Lo Pati.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quina monada!